Strelsko društvo Kisovec v letošnjem letu praznuje 60-letnico neprekinjenega delovanja. V okviru občinskega praznika so člani društva organizirali strelski vikend – meddruštvena tekmovanja za vse kategorije.

V petek in soboto dopoldne so člani in veterani tekmovali s serijsko zračno puško. Ob množični udeležbi iz vse države je pri članih zmagala ekipa SD 1956 Trbovlje, pri veteranih pa domača ekipa iz SD Kisovec.

V sobotnem popoldanskem nastopu so se predstavili strelci in strelke s standardno zračno puško. Nastopili so tudi nekateri strelci iz državnih reprezentanc v članski in mladinski kategoriji. Med posamezniki je z rekordom strelišča zmagal Luka Lukić, član SD Trzin. Med mladinkami sta članici domačega društva Nika Skubic in Tija Šiles  zasedli 3. in  4. mesto. Pri mladincih pa je Gašper Judež zasedel 3. mesto. Vsi trije našteti domači tekmovalci so med ekipami v enotni konkurenci zasedli odlično 3. mesto.

Mlajši tekmovalci so v nedeljo prikazali in dokazali, da bodo kaj hitro ujeli ali presegli svoje starejše vzornike iz domačih vrst. Tako najmlajši kot malo starejši tekmovalci so ekipno stopili na 2. mesto v svojih konkurencah.

»Ob pomoči sponzorjev in pokrovitelja tekmovanja Občine Zagorje ob Savi je bilo tekmovanje skozi cel vikend odlično izpeljano, tudi deževno vreme ni moglo preprečiti dobrega vzdušja med in po tekmovanju,« so po strelskem vikendu povedali člani SD Kisovec.

Savus

Foto: SD Kisovec


 

Prejšnji članekDigi.komp
Naslednji članekOrleki na Festivalu UP