Najbolj nori koncerti te jeseni se bodo odvili v rudniški jami v Hrastniku. Koncerti globoko pod zemljo bodo izjemna izkušnja tako za poslušalce kot nastopajoče. Posamezni koncert bo lahko poslušalo samo 150 poslušalk in poslušalcev, saj je prostor v rudniškem rovu omejen.

Posebni koncerti

Na prizorišče koncerta se bo potrebno spustiti po Barbara vpadniku 40 metrov pod zemljo iz Hrastnika. Obiskovalci bodo morali imeti na glavah svoje čelade (priporočamo kolesarske), topla oblačila, športno obutev, luč in s sabo kakšno dekico.

Uporniška pesem spada v rudnik, kjer so se delavci vedno upirali težkim delovnim pogojem in nespodobnemu plačilu. In spada v Zasavje, kjer so delavke in delavci dvigali glave, kjer ljudje ne trpijo krivic. In to so v zgodovini vedno znova dokazovali.

V soboto, 22. oktobra ob 19. uri Festival Up oplemenitijo s svojim akustičnim koncertom Orleki.

Orlek

www.orlek.com

Skupina Orlek ima svoj domicil v Zagorju ob Savi, v srcu rudarskih revirjev. Njihova glasba je izvirna mešanica rock’n’rolla, nekakšen »folk punk polka rock«. Pestra instrumentalna zasedba, ki poleg tradicionalne rockovske postave obsega še pihalno sekcijo in harmoniko, pa jih uvršča v etno folk glasbo. Posebnost skupine Orlek so besedila, ki so socialno-humorno obarvana, s številnimi izrazi značilnimi za trpko rudarsko življenje in delo. So zelo komunikativni in hitro vzpostavijo kontakt ter navdušijo občinstvo iz različnih kulturnih okolij.

Zaradi samosvojega zvoka in besedil je skupina vzbudila zanimanje tako strokovne kritike kot široke javnosti. V skladbah Orlekov je veliko zasavske trpkosti, radoživosti, humorja in vedenja o ljudeh, ki živijo v teh krajih in znajo vedno dvigniti glavo ne glede, kakšne težave imajo. Orleki so znali iz zasavskih nedrji izkopati verze in glasbo, globoko zakoreninjena v zasavskih rudnikih in ljudeh. Zato so prav poklicani, da nastopijo na prvem Festivalu uporniške pesmi v Zasavju.

Orleki so: Vlado Poredoš (vokal, kitara), Jure Tori (harmonika, klaviature), Samo Poredoš (kitara), Ivo Vidergar (kitara), Mitja Tori (bas kitara), Kristijan Adamlje (saksofon), Ečo Matko (pozavna), Jan Adamek (trobenta) in Peter Jeretina (bobni).

Karte na Moje karte.si

https://www.mojekarte.si/si/orlek/vstopnice-1156182.html

Savus

Foto: Orlek


 

Prejšnji članekStrelski vikend ob 60-letnici SD Kisovec
Naslednji članekSkale ne bodo več padale na cesto