Steklarna  Hrastnik  se  že  več  desetletij  predstavlja na stičišču mednarodnih trgov, ki jih predstavljajo sejmi. Sodelavke in sodelavci SH se sejmov udeležujejo kot obiskovalci in razstavljalci, v obeh primerih pa predstavljajo hrastniško tovarno, tkejo poznanstva in iščejo poslovne priložnosti.

Konec lanskega leta je Steklarna sodelovala na treh pomembnih sejmih.

Dubaj

Expo 2020 Dubai je svetovna razstava, ki se je pričela l. oktobra 2021 in bo trajala do konca marca 2022. Steklarna Hrastnik je v slovenskem razstavnem paviljonu, za katerega skrbijo MGRT, Spirit Slovenija in SRIP krožno gospodarstvo, sodelovala na začetku Expa v tematskem tednu, posvečenem podnebju in biotski raznovrstnosti. Predstavila se je kot nosilka procesnih inovacij na področju dekarbonizacije steklarske branže.

Expo 2020 so v Steklarni Hrastnik izbrali za razkritje pomembnih trajnostnih rešitev, ki podpirajo dekarbonizacijo v steklarski industriji. Tako so prvič predstavili trajnostno steklenico. Na sejmu so gostili tudi lastnike najbolj prestižnih parfumskih in kozmetičnih blagovnih  znamk  iz vseh držav Bližnjega vzhoda. Steklarno, izdelke in storitve so jim predstavili Peter Čas, Klemen Resman, Aleksandra Jurišič, Tilen Sever in Andrej Butara. Še posebej so na sejmu prepričale hrastniške steklenice, ki so jih kot darilo zasnovali v steklarni, motiv pa je nastal v Čipkarski šoli Idrija. Pozornost pa je vzbudila tudi »pametna« steklenica e-bottle.

Monako

LuxePack Monaco je drugi jesenski sejem, ki  so se ga udeležili hrastniški steklarji. Tokrat je spet potekal v živo. Steklarna na tem sejmu sodeluje že nekaj let. Za hrastniško firmo je ta sejem najpomembnejši pri prodaji in predstavitvi embalažnega pakiranja za spirit in parfumerijo.

Francija

Sejem VS Pack cognac v Franciji je potekal decembra. Tudi na njem je blagovna znamka Hrastnik 1860 že nekaj časa stalnica. Gre za enega večjih sejmov za konjak v regiji, ki predstavlja veliko prodajnih možnosti. Hrastničani so s kolekcijo novih izdelkov poželi veliko pozornosti.

Savus

Foto: Steklarna Hrastnik