Prav rado nas zanese v lagodje. Stremimo k brezskrbnosti, k življenju, o kakršnem sanjamo.

Odstranimo nevšečnosti, izbrišemo stvari, ki jih ne maramo početi. Izberemo tisto, v čemer uživamo, tam, kjer uživamo, in tega ne spreminjamo več.

Stoiki so temu pravili “žametno brezno“. Prijetno brezno, vendar takšno, kjer vas udobje preslepi in ne opazite, da ste dejansko obtičali. To je neke vrste smrt – takoj, ko nehamo rasti, začnemo umirati. Oziroma postanemo občutljivi in ranljivi na vsakršna nihanja Sreče in Usode.

Seneka je pogosto omenjal pomen preizkušenj. Ne le, da moramo bitke, ki nam jih življenje nalaga, sprejemati. Ampak, da aktivno iščemo težavne preizkušnje. Zato, da smo močnejši, boljši in bolj pripravljeni.

Ljudje, ki niso nikoli izpostavljeni izzivom, ki vedno dosežejo svoje, so vredni pomilovanja. Pojma nimajo, česa so sposobni. Niti približno ne morejo uresničiti svojega potenciala.

. . .

Razmislite: si postavljate izzive? Vas vaše odločitve silijo naprej, ali vam pomagajo umir(j)ati?

Če ste se ujeli v “žametno brezno,” bodite iskreni, se po tem izzovite in postanite boljši.(Povzeto po Ryanu Holidayu)

Borut Kmetič


Po formalni izobrazbi sem diplomirani varstvoslovec informacijske varnosti, sicer pa imam precej izkušenj s področja vodenja in presoje ISO sistemov, svetovanja s področja informacijske varnosti, varstva osebnih podatkov, vodenja kakovosti, procesov in organizacijske kulture.

Kot sistemski inženir imam veliko operativnih izkušenj v IT-ju in na navedenih področjih. Pri zadnji zaposlitvi sem bil v vlogi vodje informacijske varnosti (cISO) v večji mednarodni kripto finančni instituciji. Tej sem se pridružil pri sanaciji ogromnega hekerskega vdora in postavljanju učinkovitega sistema informacijske varnosti.

Po naravi sem precej (samo)kritičen in vedno v iskanju novih izboljšav. Izzive rešujem s širšim celovitim sistemskim pogledom, s katerim lažje ocenim posamezno situacijo ter tako najdem bolj učinkovite strateške dolgoročne rešitve.

Ker verjamem v medsebojno pomoč in temu posledično osebno rast, vedno iščem priložnosti, da lahko pomagam drugim. Na probleme drugih lahko gledam bolj objektivno, ter tako lažje prepoznam rešitve, ki se včasih skrivajo tik pred očmi.

Borut@SmartAssets.it

Borut@Medium

Borut@Quora


 

Prejšnji članekPo poti kumskega brezokca
Naslednji članekDanes dogaja