sobota, 18 maja, 2024

Iz te kategorije

Stari aparati za večer smeha

Danes se je v Zasavju začela nagradna zbiralna akcija starih aparatov in odpadnih baterij. V občini, kjer bodo v času akcije v svojih uličnih zbiralnikih zbrali največ odpadkov na prebivalca, bodo za nagrado prejeli nastop stand up komika Teškyja.

Med 9. in 26. marcem 2020 v družbi ZEOS v Zasavju organizirajo ozaveščevalno-zbiralno nagradno akcijo starih aparatov in odpadnih baterij pod geslom Oddaj stare aparate v ulični zbiralnik. Akcijo družba ZEOS izvaja skupaj s KSP Hrastnik, KSP Litija, Komunalo Radeče, Komunalo Trbovlje in Komunalo Zagorje ter skupaj z občinami Hrastnik, Litija, Radeče, Šmartno pri Litiji, Trbovlje in Zagorje ob Savi.

Po državi je postavljenih že 666 zbiralnikov za stare aparate in baterije. Večinoma stojijo na večjih ekoloških otokih. V Zasavju jih je skupaj postavljenih 33, v času akcije pa so jih postavili tudi v zbirne centre in v prijavljene osnovne šole, ki v zbiranju tekmujejo med seboj. V Hrastniku je tako 11 zbiralnikov, v Litiji 18, v Radečah 9, v Šmartnem pri Litiji osem, v Trbovljah 11, v Zagorju pa 13.

Občine se z zbiranjem starih aparatov in baterij potegujejo za nastop stand up komika Teškyja, osnovnošolci pa za nastop Zlatka – raper bo obiskal šolo, ki bo v času akcije zbrala največ odpadkov na učenca.

V zbiralnike je dovoljeno odlagati male gospodinjske aparate, prenosne baterije in akumulatorje, elektronske igrače, računalniško opremo, zabavno elektroniko ter drugo malo opremo in orodje. V zbiralnike pa ne spadajo TV monitorji in sijalke, ki se lahko razbijejo, ter večji aparati, kot so pralni stroji in štedilniki.

Savus

Foto: arhiv ZEOS

Isti avtor