V prijetnem ambientu knjižnice v Hrastniku so se zbrali  prostovoljci in uporabniki, sodelujoči v programu Starejši za starejše ter vabljeni gostje, ki so s svojim znanjem, dejanji in razumevanjem težav starajočih, vedno pripravljeni prisluhniti idejam, mnenjem in potrebam prostovoljcev.

Kako hitro mine leto in zopet poveže ljudi ob zaključku, ko se lahko ozrejo nazaj in hkrati že kujejo nove načrte za prihajajoče, povsem novo in nepopisano leto 2020. Zahvalo, razumevanje in pripravljenost pomagati prostovoljcem in uporabnikom programa Starejši za starejše je v svojem nagovoru poudaril župan občine Hrastnik Marko Funkl.

V nadaljevanju so udeleženci srečanja obujali spomine na pomen vseh decembrskih praznikov, ki so že malo zbledeli – dan zavetnice rudarjev sv. Barbare, Miklavž,  dan malih Evropejčkov – vseh Lucij in Lučk, adventi čas in božič, dan samostojnosti in enotnosti, god sv. Štefana ali štefanovo, god Janezov in Anžetov – šentjanževo, praznik otrok – tepežkanje in Silvestrovo.

Potovanje skozi decembrske praznike so popestrili z odlično glasbo in petjem Zorana Cilenška, malih virtuozov Glasbene šole Hrastnik, MPZ DU Trbovlje in humorjem enkratne Jožice Hriberšek.

Nasmejani obrazi in prijazni pozdravi ob slovesu so povedali več kot tisoč besed. »Še vedno me spremlja misel: Tudi za temi besedami so bile druge besede. Neslišne, nezaznavne besede. In za temi besedami se začne molk … Zato vsem starejšim polagam na srce, da ne pustijo samoti in spominu, da premagata prijateljstvo, družabništvo, smeh … Dovolite si z nami preživeti prijetne četrtkove urice v prostorih Mladinskega centra Hrastnik. Veseli vas bomo,« je zapisala v poročilu o dogodku Jerica Laznik.

JL

Foto: arhiv Starejši za starejše Hrastnik