V Hrastniku je v mašinhausu že vse pripravljeno za sprejem jamatlonk in jamatloncev iz sedmih držav, ki bodo ob 11. uri napolnili mašinhaus. Tokrat se bo jamatlona udeležilo 298 udeležencev v 81 ekipah.

Tokrat prihajajo iz sedmih držav: Slovenije, Španije, Francije, Nemčije, Italije, Severne Makedonije in ZDA. Vrečke, ki jih dobijo jamatlonci, so že pripravljene. Perkmandeljcu se že cedijo sline, saj se izjemno veseli ponovnega srečanja za jamatlonci. V jami je vse pripravljeno!

Tudi letošnji Jamatlon organizira Zavod Savus v tesnem partnerstvu z Rudnikom Trbovlje Hrastnik in KRC Hrastnik.

Vrečke za jamatlonce so že pripravljene. V njih bodo našli personizirane štartne številke s sponkami, boni za knapovsko malico, nekaj pozornosti špirucov (pokroviteljev): majica Jamaltona, šalice z znakom jamatlona, boni za kopanje v Aqua Romi Rimske Toplice, boni za popust za kopanje v Thermani Laško, pločevinka Laškega piva, pločevinka Red Bulla.

Pripravljena so tudi zanimiva darila za tiste, ki si jih bodo zaslužili, Prispevali so jih različni pokrovitelji.

Špiruci Jamatlona so: Rudnik Trbovlje Hrastnik, Občina Hrastnik, Občina Trbovlje, Občina Zagorje ob Savi, KRC Hrastnik, AGM Nemec Laško, Dewesoft Trbovlje, Wurth Elektronik Trbovlj, Lekarna Pušnik Trbovlje, Spekter Trbovlje,  Nomago, TKI Hrastnik, Pivovarna Laško Union, Red Bull, Marko Premec s.p. Dol pri Hrastniku, Telekom Slovenije, Spectra 9 Dol pri Hrastniku, Rossi sport Celje, Thermana Laško, Forstek Dol pri Hrastniku, JE&GR Zagorje, ZLU Zasavje, RRA Zasavje, Katapult Trbovlje, Založba Petka Trbovlje, Rebrebru Trbovlje …

Po preizkušnji v rudniku, kjer bodo premagovali različne ovire, čaka jamatlonce po prihodu na cilj tekmovanje v metu bata škornja rikverc v kuolmkišto. Potem pa seveda knapovska malica, ki so jo pripravili v Gostišču Guliver AMG Nemec. Fantje bodo poskrbeli tudi za žejo. Ekipa Rdečega križa Trbovlje bo prikazala reševanje z defibrilatorjem. Z jamatlonci bodo tudi študentje novomeške Višje strokovne ekonomske šole, ki bodo postavili svojo stojnico.

Pred zaključkom čaka jamatlonce še kratek koncert pevke Neve M. Hafner. Potem podelitev priznanj za najbolj uspešne, neuspešne, počasne, hitre, simpatične, mlade in izkušene, Čisto na koncu bo Perkmandejlc podelil eni izmed ekip še bon, na katerega je napisal: Perkmandeljc za buhluni podarja eni ekipi BON, da brez gnarja pokažejo svoje frise na naslednjem Jamatlonu (17. junija 2023).

Savus

Foto: arhiv Savus