Člani Pon Do Kwan Izlake so v sredo, 9. novembra, pripravili sprejem za Tilna Zajca pred domačim občinstvom na Izlakah. Tilen se je vrnil z Olimpijskih iger borilnih športov, ki so potekale v Savdski Arabiji, s srebrno kolajno in hkrati sklenil tekmovalno kariero. Poleg Tilna je bil na sprejemu še njegov reprezentančni in klubski trener Srečko Rozman in vsa ekipa, s katero je Tilen preživljal treninge.

Njegov sprejem so počastili župan občine Zagorje ob Savi Matjaž Švagan, ravnatelj izlaške osnovne šole Uroš Burgar in namestnica ravnatelja Marija Ribič, predstavniki sosednjih klubov ter društev, lokalne skupnosti in podporniki.

V uvodu je Tilen Zajc povedal, kako je potekalo tekmovanje, ki je bilo zanj zadnje v njegovi solo karieri. Kljub poškodbi v začetku zadnje borbe je imel v mislih priti do konca tekmovanja. Zanj srebrna medalja je za nas in naš klub zlata. Z navzočimi v telovadnici je Tilen podelil izkušnje in spregovoril o predanosti športu. Ostati skromen in delati vsak dan, da bodo uspehi vidni v prihodnosti.

Župan Matjaž Švagan se mu je zahvalil za trud, delo z mladimi in dodal, da rad pride med nas, v naš klub, kjer je videti pozitivno energijo. Ob tem je Tilnu predal darilo in predlog za priznanje, ki naj bo še skrivnost.

Na koncu smo člani kluba Tilnu predali darilo, ki ponazarja sliko oziroma fotografijo zvoka njegovega udarca z roko in nogo Zvok v sliki, mu čestitali in se ob torti ter prigrizku podružili. Kot je dejal Tilen, njegova garaža še naprej ostaja njegova telovadnica in dodal, da se bo odzval povabilom tekmovalnih ekip, za katere se je boril že sedaj.

O njegovem nastopu v Rijadu smo pisali v članku Tilen Zajc srebrn na OI borilnih športov.

Marjan Pograjc

Foto: Pon Do Kwan Izlake


 

Prejšnji članekTrbovlje do leta 2030
Naslednji članekPika Šribar skočila na prvo mesto