Amaterska gledališka skupina Elektroelement Izlake bo v sodelovanju s skupino Iris jutri, v soboto, 4. septembra ob 20.30 uri na Medijskem gradu uprizorila Valvazorjev dan 2021.

Člani izlaške gledališke skupine so se lotili predstave po besedilu pokojnega Nandeta Razborška iz leta 2003, malenkost so ga predelali. Režiser predstave je Jože Krajnc, nastopilo pa go 13 igralcev gledališke skupine Kulturnega društva Svoboda Elektroelement Izlake in sedem pevk Pevske skupine Iris. Drugih spremljajoči prireditev tokrat ne bodo pripravili.

Igra prestavlja izsek iz življenja polihistorja Janeza Vajkarda Valvasorja. Dogajanje je postavljeno v leto 1678. V času, ki ga bodo tokrat prikazali gledališčniki, je na Bogenšperku Valvazor postavil grafično delavnico in se pripravljal na tisk Topografije Kranjske. Delal je tudi meritve za tunel pod Ljubeljem in na druge načine raziskoval deželo Kranjsko.

Medtem, ko na grajskem dvorišču čakajo na Valvasorjev prihod, pa pogovor teče o vse mogočem, med drugim tudi o ljubezenskih težavah.

Organizatorji obveščajo, da morajo obiskovalci prireditve izpolnjevati enega od predpisanih pogojev PCT. Če bo v soboto dež, bodo predstavo izvedli v nedeljo, 5. septembra, prav tako s pričetkom ob 20.30. uri.

Savus

Foto: arhiv GS Elektroelement Izlake