»V Hrastniku bomo letos zagnali največjo skupnostno sončno elektrarno v državi. Občina Hrastnik bo kot prva slovenska občina svojim občanom in občankam ponudila možnost, da se vključijo v energetsko zadrugo ter proizvajajo in se oskrbujejo z električno energijo s pomočjo sonca,« sporočajo z Občine Hrastnik.

Skupnostna sončna elektrarna Sončna šola Hrastnik bo prvi projekt pred kratkim ustanovljene Energetske zadruge Zeleni Hrastnik. Skupnostna sončna elektrarna s kapaciteto 300 kW bo postavljena na strehi Osnovne šole narodnega heroja Rajka Hrastnik.

Ob tej priložnosti Občina Hrastnik in Energetska zadruga Zeleni Hrastnik v sodelovanju s Focusom, društvom za sonaraven razvoj, vabita na predstavitev Skupnostna sončna elektrarna Sončna šola Hrastnik v četrtek, 16. junija med 17. in 19. uro v Delavskem domu Hrastnik.

Na delavnici bodo predstavili skupnostno sončno elektrarno Sončna šola Hrastnik in možnosti vključevanja občanov v skupnostno samooskrbo. Projekt bodo predstavili župan Občine Hrastnik Marko Funkl, Tomislav Tkalec (Focus, društvo za sonaraven razvoj) in Tomaž Zver (Sončna zadruga).

Udeležba na delavnici je še posebej priporočena lastnikom stavb ali stanovanj na območju transformatorske postaje šola Log. Udeležba na delavnici je brezplačna.

Savus

Foto: Občina Hrastnik