sobota, 13 aprila, 2024

Iz te kategorije

Nogometašice druge v Crikvenici

Dekliški nogometni klub (DNK) Trbovlje nadaljuje z mednarodnimi uspehi. V letošnjem letu je osvojil že drugo turnirsko lovoriko. Dekleta so osvojila drugo mesto na turnirju v Crikvenici.

Minuli vikend (10. – 12. junij) je v Crikvenici na Hrvaškem potekal močan mednarodni otroški nogometni turnir Crikvenica Cup z rekordnimi 233 ekipami in 3500 mladimi igralci iz Slovenije, Madžarske, Bosne in Hercegovine, Italije, Avstrije, Nemčije in Slovaške. Športna tekmovanja so potekala v kar treh različnih krajih v širši okolici Crikvenice. Pomerile so se ekipe otrok, starih od 8 do 15 let.

V kategoriji deklic, mlajših od 13 let, je nastopal tudi DNK Trbovlje, ki je v močni mednarodni konkurenci osvojil odlično drugo mesto in to brez prejetega gola. V petih tekmah so dekleta zabeležila tri zmage in dva neodločena rezultata. Z zmagovalkami ND Primorje so si sicer delile enako število točk, a zabeležile nekoliko slabše razmerje danih golov.

Dekliški nogometni klub Trbovlje je član Nogometne zveze Slovenije, sestavljajo pa ga zasavska dekleta od petega leta starosti dalje, ki s trdim delom, zanosom in neizmerno energijo nesporno dokazujejo, da bo v Zasavju tudi dekliški in pozneje ženski nogomet nadaljeval bogato tradicijo tega športa.

Monika Povše

Foto: DNK Trbovlje


 

Prejšnji prispevek
Naslednji prispevek

Isti avtor