V občini Zagorje ob Savi je v ponedeljek, 10. maja, zaživel projekt brezplačnih prevozov za starejše po zagorski dolini in do Splošne bolnišnice Trbovlje. Nosilec projekta je Zavod Sopotniki, partnerja pa RKS – Območno združenje Zagorje ob Savi, ki je sprejelo vlogo koordinacije izvajanja storitve in Občina Zagorje ob Savi, ki je za prevoze zagotovila nov osebni avtomobil in bo krila tudi ostale stroške storitve.

Ključe avtomobila je direktorju Zavoda Sopotniki Marku Zevniku in predsednici zagorskega Rdečega križa Metki Podpečan slovesno izročil župan Občine Zagorje ob Savi Matjaž Švagan. Poudaril je, da je Občina Zagorje dve desetletji starejšim občanom nudila subvencije prevozov z avtobusom na območju občine, nadgradnja mobilnosti starejših občanov pa je projekt naročenih brezplačnih prevozov za starejše.

Na poziv prostovoljcem za opravljanje prevozov se je javilo kar 30 prostovoljcev, ki so konec prejšnjega tedna opravili tudi posebno izobraževanje. Takšen odziv je pohvalil direktor Zavoda Sopotniki Marko Zevnik.

Prva uporabnica brezplačnih prevozov je bila Mari Flere, ki jo je župan Švagan odpeljal po opravkih. Bila je presenečena in vesela, ker je bila prva potnica. »Danes se je na moj dom z novim avtom pripeljal župan in me odpeljal v trgovino, kjer sem kupila najnujnejše. Naslednjič bo opravkov nekaj več. Rada bi se zahvalila za to storitev, ki je v naši občini potrebna in smo je veseli vsi starejši,« je povedala Mari Flere.

Savus

Foto: arhiv Savus

Prejšnji članekDanes dogaja
Naslednji članekPomoč staršem