Danes bo v Zasavju vsaj nekaj dogajanja. V hrastniški knjižnici bodo pripravili pogovor s pisateljem Avgustom Demšarjem, žal le preko spleta, v Zagorju pa si v živo lahko ogledate slikarsko razstavo v galeriji Medija. Sicer pa bo dopoldan še suho in sončno, popoldan pa bolj mokro. Da ne govorimo o noči, ki bo deževna. Pa, kaj nas briga. Dan za dobro voljo je tale torek. Kot nalašč.

Vsako jutro vas zraven kave na portalu Savus.si čaka še obvestilo, kaj se obeta ta dan v Zasavju ali v povezavi z Zasavjem. Prosimo vse organizatorje, da nam vabila pošiljajo na info@savus.si.

Torek, 11. maj 2021

Vreme

Danes bo v Zasavju lepo. Če si bomo dan znali narediti lep.

Arso napoveduje, da bo danes v Zasavju sprva še sončno. Popoldne se bo na zahodu pooblačilo, pojavljati se bodo začele manjše padavine. Pihal bo veter južnih in vzhodnih smeri. Najvišje dnevne temperature bodo od 20 do 25 °C.

Padavine se bodo v noči na sredo od zahoda okrepile in razširile nad večji del države. Nastane lahko tudi kakšna nevihta. V sredo, četrtek in petek bo spremenljivo do pretežno oblačno s pogostimi plohami in posameznimi nevihtami.

Naredite si današnji dan in ga maksimalno užijte.

Dogodki

Če veste za kakšen dogodek v Zasavju, ki ga nismo zabeležili, ali pa kakšnega, ki bo v naslednjih dneh, nam lahko to sporočite na info@savus.si.

Pogovor z Demšarjem

Danes ob 19. uri pripravljata Knjižnica Antona Sovreta Hrastnik in Večgeneracijski center Zasavje spletni literarni večer s pisateljem Avgustom Demšarjem. Z mariborskim avtorjem, ki piše detektivsko/kriminalne romane in po katerih je bila posneta serija Primeri inšpektorja Vrenka, se bo pogovarjala Irena Senčar. Na dogodek se lahko prijavite preko spletnega obrazca, ki ga najdete na tej povezavi. Prijave sprejemajo tudi preko telefonske številke 030 366 779 …

Meglič v galeriji Medija

V zagorski galeriji Medija je na ogled razstava akademskega slikarja Jožeta Megliča, ki je tesno povezan z Zasavjem. Po študiju se je preselil v Trbovlje, kjer je nekaj časa poučeval na osnovni šoli likovni pouk. Od septembra 1968 do upokojitve 2001 je služboval kot likovni pedagog na OŠ v Šmartnem pri Litiji, kjer je od leta 1972 tudi živel. Razstavljal je na 43 samostojnih in na več kot 70 skupinskih razstavah. Danes je razstava odprta od 9. do 15. ure.

Zapore cest

Na cesti Trbovlje-Hrastnik je v Podkraju urejen izmenično enosmerni promet zaradi poškodovane brežine.

Preskrba z vodo

Danes ni napovedanih motenj pri oskrbi z vodo.

Električna energija

Elektro Ljubljana za danes napoveduje prekinitev dobave električne energije zaradi del na distribucijskem omrežju in napravah od 8. do 10.30 ure za odjemalce iz TP Litija vodovod, izvod Gradec levo, od 11. do 14 ure pa za odjemalce iz TP Gornja Jablanica, izvod Spodnja Jablanica (nadzorništvo Litija).

Jutri, v sredo, bo prekinjena dobava električne energije od 8. do 10. ure za odjemalce iz TP Selo, izvod Selo – Ribiški dom in od 11. do 13. ure za odjemalce iz TP Toplice, izvod Eberlova.

Na današnji dan

Če veste za kakšno znano Zasavko ali kakšnega znanega Zasavca, rojenega ali umrlega na današnji dan, nam, prosimo, sporočite na info@savus.si.

Svetovni dnevi

Danes v koledarju ni zapisanega nobenega svetovnega dneva.

Savus

Prejšnji članekNa današnji dan: Stane Gošte
Naslednji članekŠofer Švagan in sopotnica