V soboto, 6. maja, okoli 13. ure se je na lokalni cesti od Uničnega proti Marnem v hrastniški občini zgodila huda prometna nesreča, v kateri je umrl 17-letni voznik osebnega vozila.

Voznik je vozil neregistrirano vozilo Fiat stilo iz smeri Uničnega proti Marnem. Zaradi neprilagojene hitrosti je v levem ovinku zapeljal iz vozišča in trčil v drevo. Voznik se je v nesreči tako hudo telesno poškodoval, da je na kraju nesreče umrl. Huje je bil poškodovan tudi 18-letni potnik v vozilu, ki so ga z reševalnim vozilom odpeljali v celjsko bolnišnico, njegovo življenje pa ni ogroženo. Policisti so opravili ogled in nadaljujejo z zbiranjem obvestil o vseh okoliščinah nesreče. O vseh ugotovitvah bodo obvestili pristojno tožilstvo.

Po nesreči so gasilci PGD Hrastnik – mesto in PGD Trbovlje – mesto zavarovali kraj dogodka in s tehničnim posegom omogočili dostop reševalcem NMP Trbovlje do ponesrečencev. V nesreči so eno poškodovano osebo reševalci na kraju oskrbeli in jo prepeljali v nadaljnjo oskrbo prepeljali v SB Celje, druge poškodovane osebe pa kljub reanimaciji niso uspeli rešiti.

Savus

Fotografija je simbolična