V soboto, 6. maja so gasilci posredovali zaradi obilnih padavin in neurja, gasilci zagorelo vrtno kosilnico in posredovali v stanovanjskem bloku, kjer je puščala voda.

Neurje

Obilne padavine so v soboto, 6. maja, popoldan in proti večeru povzročile obilo preglavic tudi na območju Zasavja. O njih poročajo iz regijskih centrov za obveščanje Celje, Maribor in Trbovlje. Po zbranih podatkih Regijskih centrov za obveščanje je bilo zabeleženih 41 dogodkov. Gasilci 24 prostovoljnih gasilskih enot in 2 poklicnih gasilskih enot so zaradi meteornih voda morali prečrpavati vodo iz stanovanjskih, gospodarskih in drugih poslopij, čistili so meteorne jaške, postavljali protipoplavne vreče, s cestišč odstranjevali nanešeno zemljino in iz vodotokov odstranjevali nanešene naplavine. Sprožilo se je šest zemeljskih plazov in podrlo nekaj dreves v občinah Celje, Dobrna, Prebold, Vransko Štore, Tabor, Maribor, Šentilj, Trbovlje in Zagorje ob Savi.

Zgorela vrtna kosilnica

Ob 11.34 je na Levstikovi ulici v Zagorju ob Savi zagorela vrtna kosilnica. Požar so pogasil gasilci PGD Zagorje – mesto. Kosilnica je bila v požaru v celoti uničena.

Puščala vodovodna cev

Ob 20.54 je v ulici Log v Hrastniku puščala vodovodna cev v večstanovanjskem objektu. Gasilci PGD Hrastnik so ob prisotnosti policije s tehničnim posegom odprli vrata, zaprli vodovodni ventil in preprečili nadaljnje iztekanje vode.

Savus

Foto: arhiv Savus