V občini Šmartno pri Litiji bodo vzpostavili dve osrednji komunikacijski postaji, ki bosta poleg spremljanja dejavnikov za boljše upravljanje javnih storitev in večjo varnost omogočali tudi polnjenje električnih vozil, kot informacijski točki pa bosta krajanom zagotavljali tudi različne uporabne informacije.

V tem okviru bodo lahko občani z odgovori na vprašanja Občine podajali povratne informacije (na primer z glasovanjem za projekte), ki jih Občina predlaga za izvedbo v okviru participativnega proračuna. Dostop do občinskih informacij in možnost glasovanja o občinskih projektih bo na voljo tudi preko mobilne aplikacije Modro mesto.

Postaji bosta predvidoma septembra letos nameščeni na parkirišču v Šmartnem pred športno dvorano, ki je namenjeno tudi obiskovalcem osnovne šole, ter na parkirišču pri gradu Bogenšperk.

Z razvojem tehnologije občine uvajajo vse bolj napredne in trajnostne rešitve, ki občanom poenostavljajo življenja in izboljšujejo kakovost bivanja. Tovrstne rešitve omogočajo optimizacijo porabe virov, lažje načrtovanje razvoja mest in lokalnih skupnosti, s pomočjo naprednega dokumentnega sistema pa tudi optimizacijo delovnih procesov.

Pogodbo za vzpostavitev dveh osrednjih komunikacijskih postaj v občini Šmartno pri Litiji sta v juliju na gradu Bogenšperk podpisala župan občine Šmartno pri Litiji Rajko Meserko in direktor oddelka prodaje za poslovni trg v Telekomu Slovenije Primož Kučič. Osrednja komunikacijska naprava je rešitev Telekoma Slovenije za pametna mesta.

Savus

Foto: arhiv Savus


 

Prejšnji članekDelne zapore cest
Naslednji članekRekordno na Čemšeniški planini