petek, 21 junija, 2024

Iz te kategorije

Slovenska bakla se ponovno vrača

Nov veliki štart slovenske bakle 14. aprila – štart popotovanja po Sloveniji, štart novega povezovalnega in edinstvenega projekta, štart poti slovenske bakle po celotni deželi.

Slovenska bakla bo v občino Trbovlje prispela v torek, 11. junija, ob 13. uri. Dogodek se bo odvijal v Športnem parku Rudar. Nosilci bakle bodo tekli kroge na atletski stezi. Prvi krog bodo odtekli predstavniki Občine Trbovlje.

Slovenska bakla je tako tudi letos (prvi tovrstni projekt leta 2021 pred igrami v Tokiu naletel na izjemen odziv) obiskala vse občine v Sloveniji, organizatorji pa računajo, da se bo tudi letos med aprilom in julijem zvrstilo okoli 10 tisoč nosilcev bakle, ki bodo simbolično na pot proti najvišjim olimpijskim ciljem v Parizu pospremili naše vrhunske športnike.

Bakla je pot začela natanko 100 dni pred odprtjem iger v Parizu, torej 17. aprila na skrajnem severu-vzhodu države v občini Lendava, in je naprej obiskala vse prekmurske občine, pot pa bo nadaljevala vse do zadnje obiskane občine, ki bo predvidoma Kranjska Gora z vzponom na Triglav 13. julija. Poleg vseh 212 občin, v katerih bo plamenico poneslo na tisoče mladih, predstavnikov lokalnih športnih klubov in društev ter drugih zainteresiranih ljubiteljev športa, bo bakla zavila tudi v vse štiri sosednje države in pokukala k zamejskim Slovencem na Madžarskem, v Avstriji, Italiji in na Hrvaškem.

PR objava


 

Previous article
Next article

Isti avtor