V soboto, 28. maja, bi morala potekati prireditev VDC Zasavje Skupaj zmoremo. Vendar se je na dogodek kar sam povabil tudi dež. Zato so prireditev Skupaj zmoremo prestavili predvidoma na 17. september.

»V manjšem obsegu bomo na VIP dvorišču VDC Skupaj zmoremo izvedli 2. junija s plesnim in pevskim nastopom skupine otrok Smrkci pod vodstvom Sanje Klopčič iz Vrtca Zagorje, plesno točko OŠ dr. Slavko Grum, modno revijo naših uporabnic in glasbenim presenečenjem, ki ga je za naše uporabnike pripravila županja občine Trbovlje Jasna Gabrič ob njihovem prazniku,« je povedala direktorica VDC Zasavje dr. Špela Režun.

V četrtek, 2. junija, bodo v javnost tudi uradno sporočili, da so bili s partnerji uspešni na razpisu LAS s projektom Širimo VIP Zasavje, ki bo uporabnikom prinesel brezplačno kinezioterapijo, fizioterapijo, bazalne stimulacije, delavnice pravilnega dihanja in prvič tudi delavnice javnega nastopanja za uporabnike, ki radi nastopajo. »Eden ključnih ciljev tega projekta je, da še naprej širimo vključujoče in povezano Zasavje, kar bomo dosegli z osveščanjem javnosti na različnih dogodkih, kjer bomo medsektorsko povezovali različne deležnike,« pojasnjuje dr. Režun.

Predpoletnega dogajanja pa še ne bo konec. V Zagorju in Celju bodo namreč 8. in 9. junija potekale poletne državne igre Specialne olimpiade Slovenije, ki potekajo na 4 leta in jih tokrat organizirajo zasavski VDC-jevci. Pričakujejo preko 430 udeležencev iz vse Slovenije.

V VDC Zasavje pa upajo, da bodo sredi junija izpeljali še otvoritev prizidka.

Savus

Foto: VDC Zasavje