ponedeljek, 15 julija, 2024

Iz te kategorije

Širitev Vrtca Trbovlje

Župan Občine Trbovlje Zoran Poznič je na novinarski konferenci ob prazniku občine predstavil nekatere aktualne načrte in projekte, ki jih snujejo na Občini Trbovlje. Danes nekaj več o načrtih okrog novih vrtcev in šol.

Zaradi dotrajanosti vrtcev Ciciban na Trgu revolucije in Mojca na Novem domu preučujejo možnosti umestitve novega, sodobnega vrtca v primerno okolje v južnem delu Trbovelj. V povezavi s tem so se že pogovarjali z vodstvom Vrtca Trbovlje in jih povprašali po njihovih potrebah v prihodnjih letih. Po trenutni oceni bodo potrebovali 16–18 igralnic za okoli 290–330 otrok in 45–50 zaposlenih.

Ker gresta vzgoja in izobraževanje z roko v roki, sodelujejo tudi z ravnateljicami Glasbene šole Trbovlje in vseh osnovnih šol. Vse omenjene ustanove se namreč srečujejo s pomanjkanjem prostora oziroma z neustreznimi prostori. Nujno potrebne sodobne rešitve preučujejo arhitekti, da bi našim mladim občanom te kar najhitreje tudi zagotovili. Kje bodo novi prostori vrtca, zaenkrat še ni določeno, preigravajo pa več možnosti.

Razmišljanja gredo po besedah župana Zorana Pozniča v več smeri. Glasbeno šolo bi radi povsem na novo uredili v prostorih sedanjega Partizana in s tem omogočili širite OŠ Tončke Čeč v sedanje prostore GŠ Trbovlje. To je ena od možnosti. Stavba OŠ Alojza Hohkrauta je dotrajana in jo bodo v naslednjih letih porušili. Zato morajo nujno urediti nove prostore za osnovnošolce.

Savus

Foto: arhiv Savus

Isti avtor