ponedeljek, 15 julija, 2024

Iz te kategorije

V Evroparku novo igrišče

Občina Zagorje ob Savi bo v sodelovanju z DPM Zagorje v soboto, 10. junija, predala namenu nova igrala v Evroparku. Na prireditvi vodo udeležence zabavali Čuki, otroci bodo lahko sodelovali v otroških delavnicah in športnih aktivnostih v organizaciji Vrtca Zagorje in drugih društev oz. organizacij, se popeljali z vlakcem, posladkali s sladoledom …

Novo otroško igrišče je opremljeno s privlačnimi igrali in napravami, ki bodo hkrati spodbujali igro otrok in krepili njihove motorične sposobnosti.

Kot največje in najbolj vizualno privlačno igralo je nameščeno vrvno plezalo s štirimi vrhovi, vrvnim mostom, toboganom in osrednjo membrano, ki s svojo velikostjo zagotavlja 180 igralnih mest različnim starostnim skupinam otrok (predvidoma nad starostjo 5 let). Mreže omogočajo plezanje, tobogan dričanje, viseči most prehajanje in vadbo spretnostnih veščin.

Postavljene so nove gugalnice, ki hkrati omogočajo guganje otrok in staršev, dodana igrala za raztegovanje, ki so priljubljena predvsem pri dekletih, pa previsni vrtiljak, vrtiljak in velika gugalnica, ki omogoča guganje v vse smeri, dodatno pa je urejena še proga za tek. Približno 200 m dolga proga se širi in oži ter hkrati poteka preko večjih in manjših hribin. Omogočala bo tekmovanja med otroki in ogrevanje rekreativcev ter spodbujala različne gibalne sposobnosti.

Ob igrišču se bo mogoče tudi družiti in počivati v senci dreves, na zanimivih sedalnih elementih v obliki skal ali na postavljenih klasičnih klopeh.

Na novo je urejeno tudi območje fitnesa na prostem, ki je namenjeno nekoliko starejšim uporabnikom. V sklopu fitnesa na prostem je postavljeno tudi kolo, t. i. sport bike.

S pred nedavnim postavljenimi novimi sanitarijami, urejenimi potmi, možnosti nakupa pijač in sladoledov, pumptrackom, gorsko kolesarskim parkom Cilenca, ladijco Argonavtek, novim hotelom za čebele, igrali za otroke s posebnimi potrebami, nogometnim igriščem, urejenim zeliščnim vrtom tete Johance ter vsem ostalim, kar ponuja, se Evropark spreminja v osrednji rekreacijski in zabavni prostor za čisto vse generacije ljudi ne le iz zagorske, ampak tudi iz sosednjih občin.

V primeru slabega vremena bo prireditev z naslovom V igrivo poletje z novimi igrali en teden kasneje ob isti uri.

Savus

Foto: Občina Zagorje ob Savi


 

Isti avtor