»V februar, mesec kulture, vstopamo s pomembnim doprinosom, ki bo prispeval k razvoju kulture našega mesta in bo namenjen vsem generacijam. Občina je kupila prostore nekdanje trgovine Borovo, ki bodo omogočali prvo širitev Knjižnice Toneta Seliškarja Trbovlje, sicer zgrajene pred več kot štiridesetimi leti,« so zapisali v izjavi za javnost na trboveljski Občini.

Trenutni prostori knjižnice ne ustrezajo sodobnim smernicam, ki so bistveno drugačne, kot pred desetletji. Knjižnice že dolgo niso več samo tradicionalne izposojevalnice knjižničnega gradiva, ampak so informacijska in neformalna izobraževalna središča ter socialna stičišča. Sodobne knjižice morajo biti uporabnikom prijazne in predstavljati prostor za pridobivanje znanja, druženje in preživljanje prostega časa.

»Vse to smo imeli v mislih, ko smo naredili prvi korak in odkupili prostore, ki nam bodo omogočili razširitev knjižnice in  s tem pridobitev prepotrebnih prostorov, v katere bomo lahko umestili nove vsebine. V pripravi je projekt širitve knjižnice, vzporedno pa potekajo dogovori z vodstvom knjižnice. Vse z mislijo na to, da bi naša knjižnica postala uporabnikom in zaposlenim prijazna knjižnica, v kateri bi potekalo še več kulturnih in družbenih dogodkov in, ki bi povezovala in združevala vse generacije,« so še zapisali v izjavi za javnost.

Savus

Foto: Občina Trbovlje


 

Prejšnji članekLara Logar druga na Ljubnem
Naslednji članekPonedeljkov razmislek: Zasavska odličnost