Primož Roglič je na najboljši način končal dirko po Burgosu. Z zmago v zadnji etapi je potrdil skupno zmago na dirki in pokazal, da je izjemno dobro pripravljen na zadnjo tritedensko dirko v tem letu. Potem, ko je dobil Giro in ni nastopil na Touru, je med glavnimi kandidati za ponovno zmago na Vuelti.

Primož Roglič (Jumbo Visma) je bil na koncu najhitrejši na zadnji zahtevni etapi Dirke po Burgosu pred Adamom Yatsom (UAE Team Emirates) in Aleksandrom Vlasovom (Bora Hansgrohe). Ta je bil skupno drugi, Yates pa tretji. Roglič je zabeležil enajsto zmago v tem letu, skupno pa že 76. v karieri. Zmagovalca na etapi od Golmaya do Lagunas de Neile (160 km) je odločil končni sedemkilometrski vzpon ekstra kategorije.

Roglič je po dirki dejal: »Dan je bil spet vroč, a počutil sem se odlično. Naši fantje so ves dan nadzirali etapo, na koncu pa ‘gas do konca’ na vzponu. Dirka je bila zelo dobra, da sem dobil nekaj potrebne intenzivnosti v noge. Seveda sem vesel tudi zmage. A sem sem prišel predvsem zato, da dobim še tiste zadnje potrebne občutke.« Letos je bil najboljši na štirih večetapnih dirkah – Dirki od Tirenskega do Jadranskega morja, Dirki po Kataloniji, Dirki po Italiji in Dirki po Burgosu. Bo septembra vpisal še zmago na peti – Dirki po Španiji?

Savus

Foto: FB Primož Roglič