ponedeljek, 22 aprila, 2024

Iz te kategorije

Roglič zgrešil cilj in zmagal

Primož Roglič je začel dirko Po Baskiji izjemno. Klub temu, da je zgrešil cilj in izgubil okrog deset sekund, je bil vseeno najhitrejši na uvodnem kronometru.

Potem, ko v ekipi Bora Hansgrohe s prvo skupno dirko s Primožem Rogličem, njihovim novim članom, Pariz – Nica niso mogli biti zadovoljni, se je druga skupna dirka pričela odlično. Primož je dokazal, da je še vedno pravi. Uvodno etapo Dirke po Baskiji je namreč suvereno dobil. Premagal je tudi dva izjemno močna kolesarja Evenepoela in Vingegaarda. Priboril si je prvo etapno zmago v dresu nove ekipe Bora Hansgrohe.

Rogličev glavni cilj v letošnji sezoni je Tour de France. Vse kaže, da je Rogla odlično pripravljen na novo sezono, svojo premoč je na uvodu Dirke po Baskiji pokazal predvsem ob koncu kronometra na klancu tretje kategorije. Favoriti so zaradi napovedanega dežja startali na začetku startne liste. Roglič je vozi odlično, malo pred cilje pa je zapeljal desno na izvoz za spremljevalna vozila. Kmalu je spoznal, da je zašel, se vrnil na traso in prečkal ciljno črto. Izgubil je približno 10 sekund. Kljub temu je osvojil etapo in glavna tekmeca na dirki: Jonasa Vingegaarda za 15 sekund, Remca Evenepoela pa za 11.

»Lepo je biti spet tukaj. Noge so bile zelo močne. Na koncu sem naredil napako in zgrešil ciljni ovinek. Najbrž sem naredil preveč ogledov trase, saj sem se po njih vedno tam odpeljal desno. Nato sem, ko je šlo zares, pomislil, da vse skupaj traja predolgo in bi moral biti že na cilju,« je po dirki nasmejan povedal Roglič. Na Dirki po Baskiji je slavil že dvakrat, leta 2018 in 2021.

Primož Roglič je v Baskiji vpisal na svoj seznam že 81. profesionalno zmago. Za končno zmago kompletne dirke se bo za zmago boril predvsem z Vingegaardom in Evenepoelom. Čaka ga še pet etap.

Savus

Foto: arhiv Savus


 

Prejšnji prispevek
Naslednji prispevek

Isti avtor