torek, 23 aprila, 2024

Iz te kategorije

Jorgić evropski prvak

Darko Jorgić je bil odločilni igralec finala evropskega klubskega tekmovanja v namiznem tenisu. V finalu je prispeval za svoj nemški klub Saarbrücken dve zmagi za skupno slavje v tem najbolj cenjenem evropskem klubskem tekmovanju.

Zaključni turnir je potekal v Saarbrücknu v Nemčiji v Jorgićevi domači športni dvorani. V finalu so se domači igralci pomerili s še eno odlično nemški ekipo Borussio Düsseldorf in zmagali s 3:2 ter tako ponovili lanski uspeh. Darko Jorgić, že nekaj let najboljši slovenski namiznoteniški igralec, je tako ponovno postal evropski klubski prvak.

Jorgić je v finalu najprej premagal Danga Quija s 3:2, v odločilnem dvoboju finala pa še Antona Källberga s 3:2. Eno zmago je za zmagovalce prispeval še Patrick Franziska, ki je bil s 3:0 boljši od Källberga. Za Borussio je eno zmago osvojil Timo Boll proti Yutu Muramatsuju s 3:1, drugo pa Dang Qui, ki je s 3:1 premagal Franzisko.

Odlični Hrastničan je bil izjemen že v polfinalu. Za Saarbrücken je osvojil odločilno točko proti večkratnemu evropskemu prvaku Dimitriju Ovčarovu za zmago s 3:2 proti Ulmu.

Savus

Foto: arhiv Savus


 

Isti avtor