V Zagorju so v petek, 20. oktobra, v galeriji Medija v Vili Medea odprli zanimivo razstavo zagorskih likovnikov, ki so jo poimenovali Oktobrski salon. Na njej se predstavljajo ustvarjalci iz različnih likovnih področij iz zagorske doline.

V galeriji Medija so na ogled dela slikarjev Nikolaja Beera, Jureta Crnkoviča, Lili Hribovšek,  Milana Razborška, Sama Šilesa, kiparjev Borisa Bee in Saše Šilesa, animatorja Dušana Kastelica in fotografa Vukašina Šobota.

Na otvoritvi je razstavo uvedel kustos galerije Medija Milan Razboršek, o razstavi in umetnikih, ki razstavljajo, pa je spregovoril Aleš Leko Gulič. Številni ljubitelji likovne umetnosti so si z zanimanje ogledali razstavljena dela. Takšna skupna razstava zasavskih (tokrat zagorskih) likovnih umetnikov je bila v galeriji Medija pred dvajsetimi leti, ko so v galeriji (takrat so bili prostori še nad zagorsko pošto) razstavljali likovniki iz zagorske in trboveljske doline.

V kulturnem programu so tudi tokrat nastopili učenci Glasbene šole Zagorje. Predstavila se je komorna skupina harmonik v postavi Matija Guna, Nik Lukmar, Tinej Rebršek in Gašper Rink (mentorica Ivica Obrol), violinistka Erin Grešak (mentor Klemen Benko), trobentač Lev Brinovec (mentor Drago Peterlin). Nastopajoče je na klavirju spremljala Urška Vidic.

MP

Foto: Urška Razboršek


 

Prejšnji članekIzlačani spet odlični
Naslednji članekKomemoracije