Ob dnevu spomina na mrtve bodo v Zasavju pripravili žalne slovesnosti, za katere vsako leto poskrbijo občine in občinske organizacije Združenj borcev za vrednote NOB.


Hrastnik

V občini Hrastnik bosta komemoraciji v počastitev dneva spomina na mrtve v ponedeljek, 30. oktobra, pri spomeniku na Dolu pri Hrastniku (15.30) in centralnem spomeniku v Hrastniku (16.30). Na svečanosti bodo sodelovali praporščaki, Steklarska godba Hrastnik, učenci OŠ narodnega heroja Rajka z recitacijami, govornika bosta predsednica Združenja NOB Hrastnik Danijela Kovač in župan Marko Funkl.


Trbovlje

V Trbovljah bo komemoracija ob dnevu spomina na mrtve v četrtek, 26. oktobra, ob 16. uri na trboveljskem pokopališču. Ob lepem vremenu bo komemoracija pri glavni fontani, ob slabem pa pri centralnem pokopališkem objektu.


Zagorje ob Savi

V občini Zagorje ob Savi bodo pred dnevom spomina na mrtve pripravili žalne slovesnosti v četrtek, 26. oktobra. Ob 11. uri bo spominska slovesnost potekala v Orehovici, ob 12. uri na Mlinšah, na Lokah pri Zagorju ob 15. uri in ob 16. uri pred spomenikom talcem na zagorskem pokopališču. Prav tako bodo komemoracijo pripravili pred osrednjim spomenikom v Šentlambertu v spomin na žrtve obeh svetovnih v petek, 27. oktobra, ob 9.30.


Savus

Foto: arhiv Savus


 

Prejšnji članekRazstava Oktobrski salon
Naslednji članekTrboveljčan deveti v Ljubljani