V četrtek, 7. decembra, so otvorili Pumptrack progo Hrastnik. Objavljamo sporočilo za javnost Občine Hrastnik:

»V četrtek, 7. decembra, se je v Hrastniku odvila nepozabna športna prireditev – otvoritev Pumptrack proge Hrastnik, ki je privabila širok krog kolesarskih, rolkarskih in drugih športnih navdušencev in bila zaznamovana z odličnimi odzivi profesionalcev kot tudi najmlajših začetnikov

Proga Pumptrack Hrastnik je včeraj postala pravo zbirališče športnega entuziazma, kjer so se lahko preizkusili tako izkušeni profesionalci kot tudi tisti, ki šele začenjajo svojo športno pot. Prav posebno vzdušje je bilo opaziti med “starimi mački” oziroma penzionisti, kot so se sami poimenovali, ter našimi najmlajšimi, ki so se na progo podali s pomožnimi koleščki. Vzponi in padci so bili spremljani s smehom, vzpodbujanjem in vzajemnim spoštovanjem med generacijami.

Župan Občine Hrastnik Marko Funkl je na otvoritvi ponosno naznanil: “Pumptrack Hrastnik ni le športna proga, ampak prostor, kjer se srečujejo ljudje vseh starosti in športnih izkušenj. Bistvo Pumptrack-a je aktivno preživljanje prostega časa in gradnja proaktivne skupnosti,” nato pa se je še sam z velikim navdušenjem podal na testno vožnjo po progi.

Proga je razkrila velik potencial za razvoj v priljubljenega središča športnih dogodkov in skupnostnega povezovanja. Organizatorji načrtujemo številne prihodnje dejavnosti in tekmovanja ter se veselimo, da bomo lahko še naprej spodbujali ljubezen do gibanja, športa in povezovanja v lokalni skupnosti.«

O pridobivanju finančnih sredstev za ta projekt smo že pisali v člankih Pumptrack poligon Hrastnik in Pumptrack poligon v Hrastniku.

Savus

Foto: Občina Hrastnik, Atelje fotografije


 

Prejšnji članekDogajanje na Trbovlje Open 2023
Naslednji članekDanes dogaja