Poletnih počitnic je konec in šolarji so se ponovno vrnili v šolske klopi. V Hrastniku bo šolo v letošnjem letu obiskovalo kar 700 učenk in učencev.

Med njimi je letos 79 prvošolk in prvošolcev, ki so velika šolska vrata prestopili prvič. Da bi jim vsaj malo polepšali prvi dan, so za njih na Občini Hrastnik pripravili darilo. Povezali so se z Varstveno delovnim centrom Zasavje, kjer so za prvošolčke ročno izdelali unikatne pisane peresnice. Z darilom so želeli podpreti lokalno okolje ter prispevati svoj delček k vključujočem svetu za vse.

K peresnici so priložili še zanimivo in poučno knjigo Flance tete Johance, ki so jo pripravili v Društvu za zdravilne rastline Zasavje, ter pismo župana. Za varno pot v cestnem prometu pa so si prvošolci lahko nadeli še odsevnik. Prvošolce je danes na matični in podružnični šoli pozdravil tudi župan Marko Funkl in jim namenil nekaj spodbudnih besed.

Občina tudi v letošnjem letu sofinancira drugega strokovnega sodelavca v 1. razredu. Za sofinanciranje te storitve v letošnjem šolskem letu so v občinskem proračunu namenili 25 tisoč evrov.

V okviru občinske denarne pomoči so v Hrastniku objavili tudi razpis za pomoč pri nakupu šolskih potrebščin, saj se zavedajo, da je za marsikatero družino to izjemno težak čas in si stroška nakupa delovnih zvezkov in potrebščin ne morejo privoščiti. Pri nakupu šolskih potrebščin so pomagali 86 otrokom, skupna vrednost pomoči je znašala 8 tisoč evrov.

Savus

Foto: arhiv Savus