Prijave za prireditev Punce v jami počasi prihajajo na naslov organizatorjev. Kot prva se je prijavila prijazna Angelika Zinner. Prijavljena je tudi ena izmed najhitrejših tekačic na prvi prireditvi Punce v jami Mateja Baš.

Naj spomnimo, na prireditvi Punce v jami v letu 2021 je bila najhitrejša Mariborčanka Nataša Bende, drugo mesto je zasedla Zagorjanka Mateja Baš, tretja pa je bila Ljubljančanka Nataša Breznikar, sicer članica ŠD Kotredež.

Med bolj zanimivimi udeleženkami je bila Angelika Zinner. Angelika je Nemka, ki že nekaj časa živi v Sloveniji. V Ljubljani gimnazijce poučuje nemščino in tudi letos prihaja v Zasavje na Punce v jami. Organizatorji se že veselijo ponovnega snidenja. Med doslej 56 prijavljenimi puncami je kar precej znanih imen, ponovno skupno praznovanje dneva žena bo spet zanimivo.

Zavod Savus ob osmem marcu, dnevu žena, pripravlja rekreativno prireditev Punce v jami, ki na svojevrsten način obuja tradicijo praznovanja dneva žena in hkrati tradicijo rudarstva v Zasavju. Drugačno praznovanje dneva žena v rudniški jami med Trbovljami in Hrastnikom bo prav gotovo privlačno za udeleženke iz vse Slovenije.

Prireditev ni samo tekmovalna, čeprav organizatorji merijo čas in proglasijo najhitrejše. Ženske lahko jamo tudi samo prehodijo in se družijo. Po teku (hoji) v jami jih čaka druženje, koncert, jamski škrat Perkmandeljc in veliko zasavskega humorja, počastili jih bodo člani Društva copatarjev, razglasili bodo zmagovalke po kategorijah.

Letošnja prireditev Punce v jami bo v soboto, 4. marca 2023. Prijave so odprte. Ne zamudite druženja, dobrega žura in praznovanja, ki si ga boste zapomnile. Le za ženske, ki jih ni strah izzivov!

Savus

Foto: arhiv Savus


 

Prejšnji članekŽupan Poznič o ogrevanju
Naslednji članekHomeopatija – pomoč pri utrujenosti