Trboveljski rokometaš Primož Prošt kariero nadaljuje na Švedskem. Odločil se je, da po dolgih letih igranja v nemški bundesligi Nemčijo zamenja za severno Švedsko. Igral bo za rokometni klub IFK Ystad. Podpisal je dvoletno pogodbo

Odlični 38-letni vratar in nekaj časa tudi reprezentant Slovenije Primož Prošt je za Handball world po podpisu pogodbe dejal, da ga je prepričal športni direktor Ystada Frederik Petersen. Povedal je še, da je prestopil v odličen klub, kjer bo lahko pokazal svojo vratarsko vredno in bogato znanje predajal tudi mlajšim igralcem.

Prošt je začel svojo rokometno pot v rodnih Trbovljah, kjer je igral za Rudarja. Uveljavil se je v Gorenju iz Velenja, potem pa svojo kariero nadaljeval na tujem. Bil je člani Silkeborga, Montpellierja, Goppingena, Wilhelmshavenerja in nazadnje Stuttgarta. Z Montpellierjem je osvojil francosko prvenstvo, z Göppingenom pa dva pokala EHF. Za slovensko reprezentanco je odigral 83 tekem.

Švedski klub Ystad se v letošnji sezoni bori za obstanek v najboljši švedski ligi, dosegljiva pa je celo končnica lige. Direktor Petersen je ob prestopu povedal, da so zadovoljni, ker se je ekipi priključil tako izkušen in dober igralec. Povedal je še, da je bil Primož njegova prva izbira pri izbiri novega vratarja.

Savus

Foto: arhiv Savus