V Delavskem domu v Trbovljah je v petek, 18. junija, potekala proslava ob dnevu policije, ki jo je pripravilo Policijsko veteransko društvo Sever Zasavje. Udeležili so se jo policistke in policisti policijskih postaj iz Zasavja, članice in člani PVD Sever Zasavje ter predstavniki vseh treh zasavskih lokalnih skupnosti.

Slavnostni govornik na proslavi je bil direktor Policijske uprave Ljubljana Boštjan Glavič. Spregovoril je o pomembnosti vloge policije v času osamosvajanja Slovenije in uspešnosti njenega delovanja, ki je izražena tudi v tem času. Za uspešno oziroma dolgoletno delo je podelil priznanja Policije policistkam in policistom iz Zasavja ter Občini Zagorje ob Savi. Priznanja je nekaterim uspešnim članom društva ter posameznim občanom in gospodarski družbi iz Trbovelj podelil tudi predsednik PVD Sever Zasavje Alojzij Klančišar. Zaradi izvajanja ukrepov, povezanih s COVID 19, je bilo na letošnji proslavi nekaj manj udeležencev. Program je povezovala Tatjana Jakupovič, policistka iz PP Hrastnik, popestril pa ga je nastop kvarteta policijskega orkestra.

Pred proslavo je delegacija članov PVD Sever Zasavje k spominskemu obeležju pred PP Trbovlje položila venec v spomin na policiste in državljane, ki so v osamosvojitveni vojni izgubili življenje. Nanje so se spomnili tudi na proslavi z minuto molka. Policistke in policisti svoj praznik obeležujejo na 27. junij, ko sta na mejnem prehodu Holmec dva policista izgubila življenje, več je bilo poškodovanih.

Savus

Foto: Branko Klančar


 

Prejšnji članekAnej Razpotnik državni prvak
Naslednji članekKako slovenski smo Slovenci?