Vse kaže, da bo Primož Roglič le tekmoval na letošnji Vuelti. Žal to ne bo start, kot bi si ga sam in njegovi navijači, med katerimi je ogromno Zasavcev, želeli. Še vedno namreč ni optimalno pripravljen, posledice poškodb se še vedno poznajo.

Primož Roglič se je vseeno odločil, da se bo postavil na štart 77. dirke po Šaniji, ki bo v Utrechtu na Nizozemskem. Na tritedenski dirki bo lovil četrto zaporedno zmago, kar doslej v zgodovini Vuelte uspelo le še Špancu Robertu Herasu.

Po sporočilu ekipe Jumbo Visma bo Roglič na največji španski dirki nastopil in brani lansko zmago skupaj z Robertom Gesinkom, Mikeom Teunissenom, Edoardom Affinijem, Chrissom Harperjem in Seppom Kussom. Prav Kuss mu je bil v zadnjih letih na težkih tritedenskih dirkah v največjo oporo.

Ekipa Jumbo-Visme se pred Vuelto spet igra. Pred dirko po Franciji so postavili dva kapetana (Rogliča in kasnejšega zmagovalca Jonasa Vingegaarda), zdaj pravijo, da moštvo ne bo imelo kapetana. Kot, da bi Rogliča namerno odrivali nekam v ozadje.

Primož Roglič je sedel na kolo in prvič resno treniral na cesti pred dvema tednoma. Prav gotovo se še ne počuti v top formi. Vendar je prepričan, da je dovolj dobro pripravljen, da se spusti v boj za novo zmago na Vuelti. Svoj trening je pospremil z zadovoljstvom in ga delil na medmrežju.

Seveda mu zasavski navijači držimo pesti in upamo, da bo Roglič spet jahal kolo tako, kot zna. Pa naj še četrtič zmaga na Vuelti. Zasavski navijači ne bomo imeli nič proti. Prva etapa Vuelta se začne v petek, 19. avgusta.

Savus

Foto: arhiv Savus


 

Prejšnji članekDanes dogaja
Naslednji članekJorgić lovi evropsko medaljo