četrtek, 23 maja, 2024

Iz te kategorije

Prigode navihane gospodinje (2. del): Moj prvi zmenek

Po travmatični ločitvi sem se preobrazila kot metulj in z razprtimi krili poletela v svet ljubezni, kjer sem vonjala razne cvetove. Če sem bila prej »navadna« gospodinja, po ločitvi to vsekakor nisem bila več. Močno sem shujšala, dobila najstniško postavo in zamenjala vso garderobo. Oblačiti sem začela oblačila, ki so moji postavi laskala in je niso skrivala. Moj videz je postal mladosten. Ponovno sem se začela spoznavati z ličenjem. Frizuro sem si uredila tako zgoraj kot spodaj in bila sem pripravljena na veliko avanturo.

Velik bum

Po ločitvi sem se počutila kot zavržena, obrabljena cunja, moja duša je bila ranjena in lačna ljubezni. Bivšemu možu je uspelo, da me je povsem izoliral od sveta, zato sem bila osamljena, brez službe in prijateljic. Hotel me je imeti le zase, sama pa sem pogrešala družbo in socialne stike, saj smo ljudje vendarle družabna bitja, katerim hrana in streha nad glavo nista dovolj.

Kmalu se mi je zgodil velik bum. Vpisala sem se na socialno omrežje, si ustvarila profil s čudovitimi slikami v naravi, kjer sem bila videti lepa in naravna. Povsem brez nepotrebne fasade na obrazu. To so opazili tudi moški in kmalu so me začeli obsipavati z ljubezenskimi ponudbami. Kaj takšnega si niti v sanjah nisem predstavljala in moja samozavest je začela naglo naraščati.

Čvek z Janezom

Na prvi zmenek sem šla z Janezom iz Kranja, ki je bil samski, saj se nisem hotela zapletati z oddanim moškim. Začela sva si dopisovati, a od ljubosumja trgajoči bivši mož nama je kmalu začel slediti preko interneta. Najini pogovori so kmalu postali vsakodnevni in prišel je čas, ko sva si zaželela snidenja v živo. Zaradi moževega sledenja sem morala najti način, kako se z Janezom domeniti za kraj prvega zmenka. Sinovo dekle sem prosila, da mu je pisala iz svojega računalnika ter mu posredovala moj kontakt.

V pričakovanju njegovega sporočila sem imela telefon ves čas pri sebi, saj sem se bala moževe reakcije. Sedela sem na balkonu in si dopisovala z Janezom, ostro moževo oko pa je vse to opazilo skozi okno. Povsem je ponorel in mi želel telefon izpuliti iz rok. Po hudi bitki mi ga je uspelo obdržati v rokah. Vsak večer, ko sem sprehajala psa, sem izkoristila za čvek z Janezom. Zaradi varnosti sem imela njegovo telefonsko številko shranjeno pod ženskim imenom in dogovorila sva se za prvo srečanje.

Zmenek

Prišla je težko pričakovana sobota in z njo moj prvi zmenek. Bila sem zelo vznemirjena, hkrati pa me je bilo strah bivšega moža. Smešno. Bila sem samska, a kljub temu sem imela občutek, kot da bivšega varam. Uredila sem se in ker takrat še nisem imela vozniškega izpita, sem odšla na vlak. Med vožnjo mi je zazvonil telefon in sin mi je v paniki pričel razlagati, da se bivši pelje za menoj z avtom. Hitro sem poklicala Janeza in mu vse povedala, zato sva se dogovorila, da izstopim eno postajo pred dogovorjenim ciljem. Prišel je pome in ko sem izstopila iz vlaka, so me preplavljali močni občutki. Bilo je, kot bi svojo zgodbo gledala na filmskem platnu.

Neslaven konec

Odšla sva v Kranj in ravno med parkiranjem sem od bivšega prejela noro sporočilo. Grozil mi je, da me bo ubil, če bom prišla domov. Ukanila sem ga, zato je bil jezen kot ris in v navalu besa me je zmerjal s kurbo in prasico. Nisem mogla verjeti in od hudega strahu sem se začela močno tresti. Povsem me je minila želja po druženju z Janezom, niti kave mi ni uspelo popiti do konca.

Odpeljal me je nazaj na železniško postajo in mi med potjo začel zatrjevati, da me ima bivši mož še vedno rad ter da naj se pogovorim z njim. Očitno se je močno ustrašil in se ni želel zapletati v dramo. Kdo bi mu zameril ob mojem norem (bivšem) možu. Doma se grožnje k sreči niso uresničile, saj sta bila doma tudi oba otroka. Janez je pod težo moževih groženj prekinil vse stike z menoj, saj mu je bivši grozil tudi preko socialnega omrežja. Tako se je neslavno končal moj prvi zmenek in resno sem se spraševala, če bo zaradi moževe norosti sploh še kdo hotel iti ven z menoj. Kar pa se je pokazalo za povsem neutemeljeno razmišljanje.

Sanja Svetlina

Prigode navihane gospodinje izhajajo vsako nedeljo. Berete jih lahko na povezavi.

Isti avtor