V zasavskem VDC-ju smo v okviru projekta Gradimo VIP (Vključeno, Inovativno in Povezano) Zasavje – VDC za dobro človeka in narave razvili eko voščilnice “Prešito”. 

Kako do voščilnic?

Te voščilnice poleg dobrih želja za sočloveka, za katere smo v teh časih vsi hvaležni, poskrbijo tudi za ponovno uporabo odpadnih materialov. Letošnja serija 300 voščilnic je omejena in zato še toliko bolj dragocena, saj delo uporabnikov  v teh časih zahteva še več truda in časa.

Poskrbite, da jih pravi čas nakupite. Pošljemo vam jih po pošti. Povpraševanje pošljite na: eva.babic@vdc-zagorje.si. Hvala☺

Pionirji pošiljanja voščilnic

Ste vedeli, da smo Slovenci pionirji v pošiljanju voščilnic? Prava domovina množičnega pošiljanja novoletnih voščilnic naj bi bila namreč stara Avstrija. Ker smo bili Slovenci tedaj v avstro-ogrski monarhiji, spadamo med prve narode na svetu, ki so si pošiljali novoletne voščilnice.

Običaj pošiljanja voščilnic sicer sega daleč v preteklost, ko so si že stari Kitajci ob novem letu izmenjavali sporočila in želje, stari Egipčani pa so pozdrave izročali v obliki papirusovih rol. Prve voščilnice v Evropi naj bi izdelal Anglež. To je bil sir Henry Cole, ravnatelj Viktorijinega in Albertovega muzeja v Londonu, ki jih je s pomočjo risarja Johna Horsleyja poslal svojim prijateljem.

Najbrž ni nikogar, ki ne bi bil vesel, kadar prejme kartico s simpatičnim motivom, natisnjenim na kakovostnem debelejšem papirju in z osebnim sporočilom, napisanim na roko. Voščilnice in pozdravne kartice pa si pošiljajo tudi podjetja – za vsakim poslom smo namreč ljudje.

Z uporabo elektronske pošte, množičnost pošiljanja papirnatih voščilnic upada, vendar smo v zasavskem VDC zvesti tradiciji in kupci to cenijo. Zato smo jih tudi letos pripravili samo za Vas.

PR sporočilo

Foto: arhiv VDC Zagorje