V Zasavskem VDC-ju ustvarjamo in nadgrajujemo reciklirane izdelke naše eko blagovne znamke “Prešito”. Navdahnila sta nas pomlad in prihajajoči velikonočni prazniki.

Velika noč je močno povezana s starimi praznovanji pomladi. Je največji cerkveni praznik in za katoličane je to praznik vseh praznikov. Z njim je povezanih mnogo starih ljudskih verovanj. Na koledarju je vedno nekje po pustu in postu, natančneje v nedeljo po prvi pomladni polni luni. Za praznik je pomemben redosled običajev od čiščenja, posta, priprav značilnih jedi, barvanja pirhov, žegna in obiskovanja sorodnikov.

Mize so lepo pogrnjene in če ste dovolj drzni, lahko letos tradiciji dodate še kanček ekološke in humanitarne note, saj so naše košare za jajca ali potico narejene iz recikliranega jeansa v kombinaciji z lesom. “Prešite” kokoške pa lahko v tem času uporabite za namizno dekoracijo, saj so tako simpatične, da vam bodo že tako prijeten obrok še polepšale.

Z nakupom in uporabo naših eko izdelkov ohranjate naravo in omogočate invalidnim uporabnikom kakovostnejše življenje. Vse naše izdelke lahko kupite preko telefona 03 56 69 790, spletnega nakupa ali osebno v naših trgovinah v VDC Zagorje na Cesti 9. avgusta 59c v Zagorju in v Litiji na Ljubljanski cesti 3 od 7. do 14. ure (oz. po predhodnem dogovoru po telefonu tudi izven tega časa).

Veseli bomo tudi vaših odpadnih kavbojk in zaves, ki jih bomo uporabili za predelavo v izdelke naše eko blagovne znamke Prešito.

Foto: Polona Audič

PR objava