Policisti iz Hrastnika, Trbovelj in Zagorja v zadnjih dneh niso počivali, saj so imeli polne roke dela s tatovi, pijanimi vozniki in psi.

PP Hrastnik

V soboto dopoldan so policisti občanu zasegli snov, za katero sumijo, da gre za prepovedano drogo. Manjšo količino snovi so poslali v analizo.

Prav tako v soboto dopoldan so policisti občanu izdali plačilni nalog, ker ni imel primerno zavarovanega psa.

PP Trbovlje

Trboveljski policisti so obravnavali dve prometni nesreči z materialno škodo: v petek so v Trbovljah obravnavali prometno nesrečo, v kateri sta bila udeležena voznika osebnih avtomobilov, v soboto pa so policisti obravnavali prometno nesrečo, v kateri sta bila udeležena voznika osebnih avtomobilov, zgodila pa se je zaradi nepravilnega odpiranja vrat.

V petek so policisti okrog 10. ure prejeli obvestilo, da ob enosmerni cesti v Trbovljah hodi občan in predstavlja nevarnost za udeležence v prometu. Policisti so opitega pešca izsledili in mu zaradi kršitve izdali plačilni nalog.

V nedeljo sta policista ponoči izmerila hitrost voznika osebnega avtomobila, ki je na regionalni cesti vozil 103 km/h.

V nedeljo so na gradbišču v Trbovljah neznani storilci ukradli gradbeni material in orodje, s čimer so oškodovali lastnika za približno 500 evrov.

PP Zagorje

Policisti so obravnavali več hujših kršitev v cestnem prometu:

Voznik osebnega vozila je vozil osebno vozilo brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Vozilo so mu zasegli in podali obdolžilni predlog na sodišče. Voznik je vozil pod vplivom alkohola in prekoračil hitrost vožnje, za kar so mu izdali plačilni nalog.

Voznik tovornega vozila je vozil pod vplivom alkohola. Policisti so mu prepovedali vožnjo in mu odvzeli vozniško dovoljenje.

Voznik osebnega vozila je prekoračil hitrost izven naselja za več kot dvakrat. Vozniku so prepovedali nadaljnjo vožnjo.

Policisti so obravnavali tudi kršitev javnega reda in miru v Zagorju, kjer je kršitelj zaradi parkiranja zmerjal oškodovanko. Kršitelju so policisti izdali plačilni nalog.

Obravnavali so tudi dogodek, kjer sta dva spuščena psa plašila čredo ovac. Lastniku psov so izdali plačilni nalog zaradi kršitve določil po Zakonu o zaščiti živali. Prav tako so policisti našli črno odlagališče v gozdu.

Policisti opozarjajo, da je Zasavska cesta na odseku od križišča za Šklendrovec proti Trbovljam še vedno zaprta za ves promet. Obvozi so urejeni, voznike in druge udeležence v cestnem prometu pa pozivajo k strpnosti in pazljivosti pri vožnji. Policija bo v najbolj kritičnih urah nudila pomoč udeležencem v prometu.

Savus

Fotografija je simbolična.