četrtek, 13 junija, 2024

Iz te kategorije

Prenovljena šolska zobna ambulanta

Pred začetkom novega šolskega leta so se v šolski zobni ambulanti, ki deluje v prostorih hrastniške osnovne šole, lotili temeljite preureditve, ki je vključevala gradbena, obrtniška in elektro dela. Vrednost naložbe, ki jo je izvedel ZD Hrastnik, je nekaj manj kot 9 tisoč evrov.

Na Občini Hrastnik in v Zdravstvenem domu Hrastnik, kamor spada ambulanta, upajo, da so na ta način prostor otrokom naredili še prijaznejši in morda odgnali še zadnji strah pred zobozdravnikom.

»V naši občini za zdravje otrok skrbimo tudi tako, da posebno skrb namenjamo preventivi – tudi ko gre za ustno zdravje. Pomembno je, da otroke že od malih nog učimo o pomenu zdravih zob in ustne higiene,« so zapisali v sporočilu za javnost.

Posebno vlogo pri tem opravlja šolska zobna ambulanta, ki je namenjena najmlajšim občankam in občanom. Poleg strokovnega kadra, ki vestno skrbi za zdravje zobkov, sta pomembna tudi oprema in sam prostor.

Nove prostore so si ta teden ogledali župan Marko Funkl, direktor Zdravstvenega doma Hrastnik Gregor Pajić in ravnateljica OŠ narodnega heroja Rajka Hrastnik Polona Dolanc. Z opravljenim so bili zadovoljni.

Savus

Foto: arhiv Občine Hrastnik

Isti avtor