V Hrastniku se na Logu nahaja športni park, ki s svojimi športno-rekreacijskimi površinami in objekti nudi možnosti večnamenske uporabe, uporabniki pa površine koristijo skozi celo leto. Park postaja tudi vse pomembnejši prireditveni prostor za različne dogodke in prireditve, ki se tu odvijajo preko celega leta (Funšterc, Hrastkov festival, koncerti godb, Vilenica …).

Zastarela infrastruktura

»Prostor se vsebinsko že leta razvija, žal pa temu razvoju ni sledila infrastruktura. Vse bolj se tako kažejo številne pomanjkljivosti in manjko investicij v prostor. Infrastruktura obstoječega športnega parka je močno dotrajana, dostopi do posameznih objektov in površin so slabo urejeni, prostor ni prijazen do gibalno oviranih oseb, staršev z vozički, kolesarjev,« so zapisali v sporočilu za javnost na Občini Hrastnik.

Želja, da bi park ne le ohranil svojo pomembno vlogo, temveč postal osrednji športni, prireditveni in družabni prostor v občini, namenjen različnim uporabnikom, je bilo glavno vodilo, da se je občina odločila za popolno prenovo.

Prenova celotnega območja

Načrtovani projekt Športni park na Logu predstavlja revitalizacijo oziroma prenovo celotnega območja, ki bo potekala postopoma, v fazah, saj gre za finančno velik projekt. Prva faza se bo izvedla že v letošnjem letu, zajemala pa bo ureditev tartanske steze in postavitev otroških igral.

Bogata idejna zasnova

In kaj predvideva idejna zasnova prenovljenega športnega parka? V prostor bodo umestili kavarno z gostinsko ponudbo, postavili otroško igrišče, namestili pitnike, uredili bodo sprehajalne poti, samo območje bodo povezali tudi z bližnjim parkom. V parku pri osnovni šoli bo zaživela učilnica na prostem. Večja prenova se obeta na stadionskem delu parka, kjer bodo uredili atletsko tekaško stezo ter zunanje pokrite tribune z reflektorsko osvetlitvijo stadiona, postavili pomožni objekt za potrebe slačilnic, sodnikov, trenerjev ter skladiščenja opreme. Drugi športni predel bo večnamenska ploščad z igriščem za mali nogomet. Del zunanjega prostora igrišča bodo programsko obogatili z drugimi športnimi vsebinami, ki bodo nudile možnost uporabe različnim starostnim skupinam in interesom (npr. kolopark, skatepark, različne igre z žogo, talne označbe, plezalne površine …).

Obnovljen amfiteater ob bazenu

Opazna preobleka se obeta tudi amfiteatru ob bazenu, ki ga bodo nadgradili za možnost izpeljave letnih prireditev na prostem. Omogočili bodo dostopnost za vse uporabnike (invalidi, otroški vozički, tehnični dostop za potrebe dvorane itd.).

Savus

Foto: arhiv Občina Hrastnik

Prejšnji članekCesta na Vrheh obnovljena
Naslednji članekDanes dogaja