sreda, 24 aprila, 2024

Iz te kategorije

Preklic požarne ogroženosti

Dež je odplaknil razglašeno požarno ogroženost na področju Slovenije. V Ulici talcev v Zagorju je izteklo olje iz vozila, pod Trojanami je obstal tovornjak.

Izteklo olje

V četrtek, 31. marca, ob 10.55 je na parkirišču v Ulici talcev v Zagorju ob Savi izteklo olje iz parkiranega vozila. Gasilci PGD Zagorje mesto so očistili okoli 10 kvadratnih metrov onesnaženega parkirišča.

Obstal tovornjak

Ob 14.15 je na regionalni cesti Izlake–Trojane v naselju Orehovica, občina Zagorje ob Savi, zaradi spolzkega cestišča obstalo tovorno vozilo. Gasilci PGD Trbovlje mesto in PGD Zagorje mesto so posuli cestišče z vpojnim sredstvom, zavarovali kraj dogodka, pomagali pri usmerjanju prometa in nudili pomoč vlečni službi.

Preklic požarne ogroženosti

Na podlagi Uredbe o varstvu pred požarom v naravnem okolju je Uprava RS za zaščito in reševanje z 31. marcem razglasila preklic velike požarne ogroženosti naravnega okolja, razglašene 14. marca 2022, na območju celotne države. Inšpektorat RS za varstvo pred naravnimi in drugimi nesrečami in Policija sta z 31. marcem prenehala izvajati poostren nadzor.

Savus

Fotografija je simbolična.


 

Isti avtor