sobota, 13 aprila, 2024

Iz te kategorije

Predsednik Pahor v Trbovljah

Predsednik Republike Slovenije Borut Pahor je v četrtek, 14. aprila, obiskal Trbovlje. Najprej se je srečal s srednješolci Srednje tehniške in poklicne šole Trbovlje, potem pa je obiskal še Dewesoft.

Na Srednji tehniški in poklicni šoli se je Borut Pahor seznanil z dosežki dijakov in profesorjev na področju digitalizacije in z zanimanjem spremljal predstavitev zanimivosti, ki jih dijaki ustvarjajo pod vodstvom mentorjev. Nato se je predsednik republike udeležil pogovora z dijaki in se z njimi pogovarjal o strahovih in skrbeh mladih ter njihovih pogledih na današnjo družbo. Dijaki so spregovorili tudi o njihovih poklicnih stremljenjih in svojih načrtih.

Potem pa je predsednik Pahor obiskal še podjetje Dewesoft, ki uspešno sodeluje s srednjo šolo. Seznanil se je s ključnimi razvojnimi projekti podjetja in se srečal z zaposlenimi.

Predsednik republike je aprila 2020 pobudnikom in prostovoljcem projekta Maske za vse in predstavnikom Katapulta, družbe za spodbujanje podjetništva, in podjetju Dewesoft, vročil repliko Jabolka navdiha junakom človečnosti in upanja, ki ga je konec marca namenil in ga virtualno podelil vsem, ki so času epidemije skrbeli, da življenje vendarle teče.

Savus

Foto: Nebojša Tejić/STA.


 

Prejšnji prispevek
Naslednji prispevek

Isti avtor