sobota, 20 julija, 2024

Iz te kategorije

Predam se

Filmsko ustvarjalno društvo Loke studio, ki je v preteklosti polnil zasavske kinodvorane s svojo celovečerno komedijo Pozdrav iz krvavih Revirjev, je ta teden izdalo napovednik za novi igrani film. Tokrat ne gre za komedijo, temveč so se lotili vojno zgodovinskega filma, postavljenega v obdobje druge svetovne vojne.

Film z naslovom Predam so snemali zadnjih nekaj mesecev in prikazuje nemškega oficirja, ki se na ozemlju Slovenije prebija skozi dogodke druge svetovne vojne. V glavno vlogo filma se je ponovno zavihtel David Lindič, stalnica na trboveljski gledališki sceni, ki so se mu pred kamero pridružili tudi drugi znani obrazi. Kot je zaslediti iz objav, je pri filmu sodelovalo tudi več zgodovinskih, uprizoritvenih in airsoft društev, ki so s svojo opremo, znanjem in ljudmi asistirali pri ustvarjanju pravega vojnega vzdušja v bojnih scenah filma. Nič čudnega, da je bilo potrebno angažirati toliko drugih organizacij. Če sklepamo po napovedniku, ki so ga izdali ta teden, je film zelo ambiciozno zastavljen in mu vsekakor ne bo primanjkovalo dobre akcije z zgodovinsko avtentičnimi rekviziti.

Pri Loke studio so v preteklosti že večkrat dokazali, da znajo ustvariti dobre filmske izdelke, ki pritegnejo gledalce. Vendar sedaj posegajo po filmskem žanru, ki je zelo zahteven. Če bodo lahko vizualne elemente filma dopolnili z zanimivo zgodbo, potem nas vsekakor ponovno čaka filmska poslastica izpod prstov naših zasavskih filmskih ustvarjalcev. Če bo dosegel raven Bitke na Neretvi ali Reševanja vojaka Ryana, pa bomo videli.

V vsakem primeru so filmi z vojno zgodovinsko tematiko redkost na slovenski filmski sceni in z veliko radovednostjo bomo spremljali nadaljevanje tega projekta in izid filma.

Savus

Foto: arhiv Savus


 

Previous article
Next article

Isti avtor