V Hrastniku je vse pripravljeno za sprejem jamatlonk in jamatloncev iz vse Slovenije. Jamatlonci se bodo zbrali v hrastniškem Mašinhausu, kjer bodo dobili navodila za preizkušnjo v rudniku, potem pa se bodo odpravili na Ajnzer v Trbovlje, kjer jih bo dolgoletni starter Toni Lisec pospremil v jamo.

Letos je prijavljenih 118 udeležencev v 33 ekipah, sodelovalo bo 62 jamatlonk in 56 jamatloncev. V jami jih čakajo knapovske ovire, prehod bodo nadzirali rudarji. Za varnost bodo skrbeli jamski reševalci, jamatlonci pa bodo stoodstotno v jami srečali tudi Perkmandeljca.

Tudi letošnji Jamatlon, že 14. po vrsti, organizira Zavod Savus v tesnem partnerstvu z Rudnikom Trbovlje Hrastnik in KRC Hrastnik. Kot zadnja prijavljena ekipa bo sodelovala tudi ekipa treh slovenskih županov. Poleg domačega Marka Funkla še župan Šmartnega ob Paki Janko Kopušar in župan občine Hoče-Slivnica dr. Marko Soršak.

Jamatlonce bo poleg organizatorje pozdravila in na kratko predstavila Hrastnik predstavnica Turistično informativnega centra Hrastnik Tina Šmit, vse o varnem sodelovanju na jamatlonu pa bo povedal predstavnika Rudnika Trbovlje-Hrastnik Jože Ivšek.

Torej, jamatlonke in jamatlonci si nadenejo le še startne številke in pustolovščina se lahko prične. Po preizkušnji v jami jih čaka rudarski golaž, ki ga pripravljajo v Gostišču Kum v Zagorju, pa nastop Skupine za stres in anti stres, ki plešejo na country glasbo in seveda podelitev priznanj za dosežke na Jamatlonu.

Savus

Foto: arhiv Savus


 

Prejšnji članekDanes dogaja
Naslednji članekPredelava odsluženih oblačil