Zasavska ljudska univerza je v četrtek, 8. decembra, v gledališki dvorani Delavskega doma Trbovlje pripravila dogodek Praznujte z nami: prireditev ob 20-letnici Svetovalnega središče Zasavje in zaključku projekta FI.DO (Boj proti lažnim novicam in dezinformacijam). Hkrati pa so udeleženci proslavili še zaključek leta 2022.

Večer je bil preprosto izjemen. Preko 300 obiskovalcev je nagovorila direktorica ZLU Polona Trebušak, ki je med drugim poudarila: »Poskrbeti za kakovostne izobraževalne in svetovalne storitve ter dobro počutje vseh, ki vstopate skozi naša vrata, je naša prioriteta in zaveza tudi v letu 2023. Verjamem, da bomo z vztrajnostjo, s sočutjem, povezovanjem in sodelovanjem zmogli, kar nam namenja prihodnost.«

Valentina Uran je predstavila, kaj ponuja že 20 let občanom Svetovalno središče Zasavje, prisluhnili pa so lahko tudi resničnim zgodbam svetovancev, ki so bili vključeni v svetovalni proces in kako se jim je življene spremenilo na boljše. Zatem so se posvetili projektu FI.DO, ki sta ga predstavili Liza Kokole, vodja projekta na ZLU, in Katja Lihtenvalner, vodja projekta na partnerski organizaciji Rusaalka films. Nato pa so se za nekaj minut digitalno prestavili tudi v Toskano, od koder se je javil glavni vodja projekta FI.DO Rok Vukčević z agencije za usposabljanje Aforisma. Na koncu pa so se nasmejali Urošu Kuzmanu in monokomediji Profesor Kuzman mlajši.

Savus

Foto: ZLU


 

Prejšnji članekDanes dogaja
Naslednji članekMoto avan-tura Azija 2022 – 12