»Danes smo vložili kandidaturo Zorana Pozniča za župana Občine Trbovlje,« so sporočili s stranke SD Trbovlje.

»Verjamemo, da lahko Zoran Poznič kot župan prinese novo energijo, predvsem pa tvorno sodelovanje vseh, ki imamo radi naše mesto, ne glede na to, iz katerih vrst prihajamo. Prav iz tega razloga smo trboveljski socialni demokrati k sodelovanju povabili mnogo ljudi, ki niso člani stranke in se tudi ne želijo politično opredeljevati. Verjamemo pa, da v sodelovanju z Zoranom lahko Trbovlje popeljemo v 21. stoletje. Skupaj vemo, da se v Trbovljah da tudi drugače, bolje, bolj prijazno,« so zapisali v sporočilu za javnost.

Zoran Poznič je strokovnjak s področja projektnega vodenja zahtevnih, interdisciplinarnih projektov. Deloval je kot minister RS za kulturo in direktor Delavskega doma Trbovlje, ki je pod njegovim vodstvom razvil bogato vsebino ter dosegel mednarodno prepoznavnost. Po izobrazbi akademski kipar, magister videa in novih medijev podpira področja humanizacije tehnologije, povezovanja kreativnega kulturnega sektorja z znanostjo in gospodarstvom ter aktivno predava o načinih implementacije novih tehnologij v socialne relacije sodobne družbe.

Poznič je v Trbovlje pripeljal mednarodni intermedijski festival Speculum Artium. Bil je pionir projekta Trbovlje novomedijsko mesto ter pobudnik projekta Mreža centrov raziskovalnih umetnosti in kulture (RUK), ki tudi v Trbovljah razvija inovativne produkte ter storitve za mehko in humano tehnologijo prihodnosti. V obeh projektih še vedno dejavno sodeluje. Deluje kot predsednik Zveze društev slovenskih likovnih umetnikov, bil je žirant strokovne komisije prvega BCI hekatona v Sloveniji. Kot mentor je aktiven v likovnih društvih Lila Litija ter Relik Trbovlje.

»V Trbovljah je mag. Zoran Poznič oblikoval uspešne zgodbe: Virtualni muzej rudarstva 4. dritl, festival Speculum Artium, Mrežo centrov RUK. Sodeloval je pri idejni zasnovi Parka kulture ter je avtor velike plastike – kipa Rudar Prometej, ki je postal simbol Trbovelj,« so še zapisali v sporočilu za javnost v SD Trbovlje.

Savus

Foto: arhiv Savus