Požig avta

Zasavski policisti so pretekli vikend obravnavali štiri prometne nesreče. Policisti so se ukvarjali še s konopljo, sporom med partnerjema, tatvino mobilnega telefona, poškodovanjem tuje stvari, nasiljem v družini, pijanim voznikom, pomagali osebju ZD in obravnavali požig vozila in požar v Trbovljah.


PP Hrastnik

V petek dopoldne so obravnavali spor med partnerjema.

V soboto so obravnavali tatvino mobilnega telefona.

Zvečer so osebi zasegli vrečko s posušeno zeleno-rjavo rastlino (sum na rastlino konopljo). Snov so poslali v analizo, kršitelja čaka prekrškovni postopek.


PP Trbovlje

V petek  so obravnavali kaznivo dejanje poškodovanja tuje stvari. Neznanec je na parkirišču poškodoval lak vozila ter povzročil materialno škodo v višini okoli 100 evrov.

Obravnavali so kaznivo dejanje nasilja v družini, izrekli so prepoved približevanja.

V nočnem času so obravnavali voznika osebnega avtomobila, ki je vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Vozilo so mu zasegli, čaka ga še obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

V nočnem času so ustavili voznika kombiniranega avtomobila. Preizkus alkoholiziranosti je pokazal 0.31 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Odvzeli so mu vozniško dovoljenje in prepovedali nadaljnjo vožnjo. Prejel je tudi plačilni nalog.

Obravnavali so prometno nesrečo z lahkimi telesnimi poškodbami voznika mopeda. Pri vožnji na parkirišču pri trgovskem centru je padel po vozišču in se poškodoval. Čaka ga obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

V nedeljo v nočnem času so obravnavali požig vozila na območju Trbovelj. Iz osebnega avtomobila, ki je zagorel, se je ogenj razširil še na drugo vozilo in smetnjake. Nastalo je za okoli 1700 evrov materialne škode.


PP Zagorje ob Savi

V soboto so policisti nudili asistenco zdravstvenemu osebju ZD Zagorje ob Savi.

V nedeljo so obravnavali prometno nesrečo v Zagorju. Voznica osebnega vozila je v ovinku zapeljala preko sredinske črte in trčila v voznico, ki je pripeljala nasproti. Obe sta bili lažje poškodovani, povzročiteljico čaka prekrškovni postopek.

Policisti so dvakrat obravnavali trčenje v divjad na cesti Litija-Zagorje in v Trbovljah.


Savus

Foto: arhiv Savus