V preteklih 24 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 151 klicev za posredovanje v interventnih dogodkih. Od tega se jih je 36 nanašalo na kriminaliteto, 49 na javni red in mir, ter 46 na prometno varnost.

Policisti so med drugim na področju kriminalitete obravnavali 7 tatvin, 3 vlome (v enem primeru je ostalo pri poskusu) in 6 primerov poškodovanja tuje stvari. Prav tako so posredovali v primeru nasilja v družini, kjer so kršitelju izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Pri prometni varnosti so obravnavali 9 prometnih nesreč z materialno škodo in nesrečo, v kateri sta bili huje in lažje poškodovani peški. Večkratnemu kršitelju cestno prometnih predpisov so zasegli vozilo.

Glede javnega reda in miru so intervenirali 10 krat na javnem kraju (ena oseba je bila pridržana) in 4 krat v zasebnem prostoru.

Požar v Litiji

Danes ponoči so bili policisti obveščeni o požaru v sobi ene izmed hiš na območju Litije. Po do sedaj zbranih obvestilih je zagorela grelna blazina, požar pa se je razširil še na ostale predmete v sobi. Stanovalca so zaradi vdihavanja dima odpeljali v SB Trbovlje, njegovo življenje pa ni ogroženo. V požaru je nastalo za nekaj tisoč evrov škode. Policisti preiskujejo sum kaznivega dejanja povzročitve splošne nevarnosti.

Požar na deponiji

V sredo, 24. novembra, ob 17.59 uri je v naselju Brdce v občini Hrastnik zagorelo na deponiji odpadkov. Gasilci PGD Hrastnik, Marno in Dol pri Hrastniku so pogasili površinski požar, nato pa z delovnim strojem prekopali požarišče in ga zalili z vodo. Na požarišču sta ostala delavca Regijskega centra za ravnanje z odpadki Ceroz, ki sta nadzorovala pogašeno požarišče.

Savus

Fotografija je simbolična