Zasavski policisti so imeli ta vikend nekaj dela s pijanimi vozniki (Izlake, Spodnji Hotič, Trbovlje), ki so povzročili tudi prometne nesreče. Sicer so celoten vikend zabeležili šest prometnih nesreč. Posredovali so tudi zaradi kršenja javnega reda in miru (dvakrat), goljufije, izgubljenega mobija, kamenja na vozišču, nasilništva in izginule denarnice.


PP Hrastnik

V petek so obravnavali kršitev javnega reda in miru, občan je pod vplivom alkohola vpil pred ZD Hrastnik.

V nedeljo so posredovali zaradi občana, ki je pod vplivom alkohola padel in se huje poškodoval. Odpeljali so ga v SB Celje.


PP Trbovlje

V petek so v nočnem času pri redni kontroli prometa obravnavali voznika, ki mu je preizkus z alkotestom pokazal 0,51 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Vozil je brez veljavnega vozniškega dovoljenja, zato so mu zasegli vozilo. Čaka ga še obdolžilni predlog na pristojno okrajno sodišče.

V soboto je občanka prijavila, da je v trgovini pozabila denarnico, ko pa se je vrnila, je ni bilo več. Policisti obravnavajo kaznivo dejanje zatajitve.

PP Zagorje ob Savi

V petek so policisti obravnavali izgubo mobilnega telefona na območju Zagorja. Gre za mobilni telefon znamke Samsung A31 v črnem etuiju, v katerem so bili tudi osebni dokumenti lastnika.

Obravnavali so prometno nesrečo z materialno škodo na glavni cesti Litija-Zagorje. Policisti so povzročitelju zaradi vožnje na prekratki varnostni razdalji izdali plačilni nalog.

Obravnavali so prometno nesrečo z lažjimi poškodbami na Izlakah. Voznik, ki je vozil pod vplivom alkohola (0,94 mg/l), je zapeljal preblizu desnemu robu in zapeljal izven vozišča. V nesreči se je lažje poškodoval. Izdali so mu plačilni nalog, čaka ga še obdolžilni predlog na pristojno okrajno sodišče.

Obravnavali so prometno nesrečo z materialno škodo in pobegom v Spodnjih Izlakah.

V nedeljo so policiste obvestili o neprimernem obnašanju občana v Kisovcu. Kršitve niso ugotovili.


PP Litija

V petek zjutraj so obravnavali trčenje v divjad na cesti Bogenšperk-Šmartno pri Litiji.

Dopoldne so policiste obvestili o kamenju na vozišču na relaciji Litija-Zagorje, ki so ga policisti umaknili z vozišča.

Dopoldne so obravnavali trčenje v divjad v naselju Gabrovka.

Občan je naznanil kaznivo dejanje goljufije, ki jo še preiskujejo.

V popoldanskem času je občanka in naznanila kaznivo dejanje nasilništva. Dejanje še preiskujejo.

V nočnem času, okoli ene ure, se je na cesti od Ljubljane proti Litiji pri Spodnjem Hotiču zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznik osebnega vozila in štirje pešci. Do prometne nesreče je prišlo, ker je voznik zapeljal na nasprotno stran ceste in oplazil štiri pešce, ki so v koloni hodili po bankini. Pri tem so se pešci lažje telesno poškodovali. Preizkus alkoholiziranosti pri vozniku pokazal 1,01 mg/l alkohola v litru izdihanega zraka, odredili so mu strokovni pregled. Policisti preiskujejo sum kaznivega dejanja nevarne vožnje.


Savus

Foto: arhiv Savus