Člani Mladinskega gledališča Svoboda Trbovlje so tudi letos pripravili tradicionalno predstavo Štilčki. Tokrat je bila rdeča nit predstave Poroka v stilu (štilu). Premiera Štilčkov je bila v petek, 27. januarja, ponovitev pa dan kasneje.

Poročala sta se voditelja Žana Dolenc Čučnik in Jure Štefane. Zapleti so bili življenjski, voditelja pa sta zdržala vse do konca, dokler ju zaveza ni ločila. Za avtorsko besedilo so poskrbeli igralci sami, ki so se lotili svojih točk z izjemno zavzetostjo. Humorja kot vedno ni manjkalo, prizori so bili zaigrani odlično in v polni dvorani je dva dni odmeval smeh.

Najpomembnejšo vlogo pri nastanku predstave so imeli seveda režiserji Mirza Ribič, Živa Lisec, Rok Kreže in Anamarija Čančar. Tokrat je na Štilčkih 2022 nastopalo rekordno število članov, od najmlajših, ki so se pridružili novim skupinam, do veteranov trboveljskega odra.

Štilčki so prinesli odlične komentarje aktualnih dogajanj v Trbovljah in Zasavju, klasično fenomenalne Losose, pa veteransko odlične igralce, ki so pokomentirali glasovanja na volišču. Da o mladini ne razpredamo preveč. Več o predstavi napišemo po februarskih ponovitvah Štičkov. Za vse, ki so jih januarja zamudili, bodo člani Mladinskega gledališče Svoboda Trbovlje Štilčke ponovno odigrali 16., 17. in 18. februarja, vedno ob 19.30 uri. Stoječe ovacije po januarskih predstavah napovedujejo tudi polno dvorano na februarskih predstavitvah.

MP

Foto: Aleš Kovač


 

Prejšnji članekPovozil štiri pešce
Naslednji članekDanes dogaja