sobota, 13 aprila, 2024

Iz te kategorije

Posvet častnikov v Kadetnici

Krovna organizacija Zveze slovenskih častnikov je v soboto 26. februarja, v mariborski Kadetnici organizirala razširjeno sejo predsedstva, oziroma posvet z vodstvi združenj, na katerega so bili vabljeni predsedniki in sekretarji posameznih območnih in občinskih združenj iz cele Slovenije.

Iz OZSČ Zagorje ob Savi so se posveta udeležili predsednik Jožef Priman, sekretar Gregor Pilpah in regijski koordinator za Zasavje Martin Šuštar, ki je član predsedstva ZSČ.

Posvet je potekal v avditoriju generala Maistra. Izobraževanja v Centru vojaških šol Slovenske vojske je predstavil poveljnik centra brigadir Peter Zakrajšek s sodelavci.

Predsednik ZSČ generalmajor dr. Alojz Šteiner je vročil častni znak ZSČ za sodelovanje predsedniku Zveze veteranov vojne za Slovenijo generalmajorju Ladislavu Lipiču, sledila je še predaja zastav Združenju slovenskih mirovnikov in Društvu radioamaterjev in vezistov.

Glede na to, da je letošnje leto tudi volilno leto v ZSČ, so se predstavili trije kandidati za predsednika ZSČ. Na sestanku so vsi prisotni sprejeli izjavo za javnost v zvezi z rusko agresijo na Ukrajino.

Gregor Pilpah

Foto: Gregor Pilpah


 

Isti avtor