RK Dol TKI Hrastnik – RK Velika Nedelja 32:33 (20:17)

RK Dol TKI Hrastnik: Žibert, Nunčič (15 obramb), Šubaj, Galić, Jager, Ajdari, Zobarič, Hočevar 6, Vujičić, Moljk 1, Zupanc 5 (1), Blagotinšek, Simončič 1, Cigler 6, Sivka 11 (2), Šuntner 2. Trener Pesko

RK Velika Nedelja: Mesarec (2 obrambi), Firšt Šeruga (7 obramb), Zorec, Notersberg, Kolmančič 6 (3), Niedorfer 3, Toplak 7, Voljč 2, Sovič 2, Borko 6 (5), Mlač Černe 7. Trener Krstič

Sedemmetrovke: RK Dol 3 (3), RK Velika Nedelja 9 (8)
Izključitve: RK Dol 4 minut, RK Velika Nedelja 14 minut

V naprej odigrani tekmi 2.kroga v 1.B.MRL, so dolski rokometaši in njihovi navijači tokrat v dvorani Dolanka doživeli hladno prho. Gostje iz Velike Nedelje so zmagoviti zadetek dosegli po izteku 60. minut preko živega zidu, v desni spodnji kot vrat nemočnega Nunčiča.

Odličen prvi polčas domačih ni dal slutiti takšnega infarktnega zaključka, saj so kemičarji ves prvi polčas narekovali tempo in držali goste na varni razdalji. Tako je v 16. minuti znašala razlika že +6 (15:9). V tem delu igre sta bila pri domačih nezaustavljiva Jan Sivka in Luka Cigler, ki sta “luknjala” gostujočo mrežo kot za šalo. Tudi domača obramba z vratarjem Klemnom Nunčičem je delovala čvrsto in sigurno.. Ko je Kristjan Simončič v 25. minuti dosegel svoj edini gol na tekmi za vodstvo 19:14, je v domači vrsti nastopil strelski mrk in gostje so uspeli prepoloviti razliko.

Domači na začetku drugega polčasa niso uspeli kronati številčnejše premoči z zadetki, ko sta bila izključena hkrati dva gostujoča igralca. So se pa gostje v 34. minuti zato nevarno približali z zadetkom Žige Borka na samo 2 gola zaostanka (19:21). Gostitelji so kmalu ujeli nazaj svoj ritem, stekla je tudi igra v napadu in le 4 minute pozneje je bilo na semaforju spet velikih 25:20. Toda bolj ko se je tekma nagibala v zaključno fazo, vse več je bilo nervoze med domačimi in začetniške napake so se začele vrstiti kot po tekočem traku. Gostje so začutili priložnost in začeli vztrajno nižati zaostanek, v 59. minuti so z zadetkom Jana Mlača Černeta celo prvič na tekmi povedli. V teku je bila zadnja minuta, ko je domačim preko Gašperja Zupanca uspelo izid poravnati. Gostje so krenili v zadnji napad in domača obramba jih je zaustavila s prekrškom. Igralni čas se je iztekel in Jan Mlač Černe je preko domačega bloka uspel zadeti nebranjen del domače mreže za veliko zmago Velikonedeljčanov!

Zoran Zore

Foto: RK Dol TKI Hrastnik